Έρχονται 75.000 νέες θέσεις εργασίας το 2014

Την δημιουργία 75.000 νέων θέσεων εργασίας το 2014 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης από το βήμα του Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο- Προετοιμασία της προγραμματικής περιόδου 2014-2020»...

Όπως εξήγησε ο κ. Βρούτσης καταρχήν θα αξιολογηθεί το τρέχον πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους έως 29 ετών» και στη συνέχεια θα γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις ώστε η νέα χρονιά να εγκαινιαστεί με τη διεύρυνση του συγκεκριμένου προγράμματος.

«Συγκεκριμένα,
75.000 θα είναι οι νέες ευκαιρίες απασχόλησης που θα προσφερθούν στους νέους. Και ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα του τρέχοντος προγράμματος 15.000 άτομα θα απασχοληθούν στον τουρισμό. Επιπλέον, άλλες 10.000 θέσεις θα διατεθούν στον τομέα που παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική αυτή την περίοδο, δηλαδή στον πρωτογενή και αγροτοδιατροφικό τομέα», είπε ο υπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενος στην ανεργία είπε πως η εικόνα της παρουσιάζεται βελτιωμένη όπως προκύπτει τόσο από τα στοιχεία που λαμβάνει το ίδιο το υπουργείο μέσω του πληροφοριακού συστήματος "Εργάνη" αλλά και από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

«Σήμερα, πρέπει να στηρίξουμε ιδιαίτερα τα χιλιάδες νοικοκυριά που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο και να δώσουμε ευκαιρίες δουλειάς στους άνεργους νέους για να αποκαταστήσουμε την επαφή τους με την αγορά εργασίας. Γιατί το πιο πολύτιμο και δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας, βλέπει να υπονομεύεται το μέλλον του», κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

Από το ίδιο βήμα ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος προανήγγειλε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το οποίο όπως είπε θα εισαχθεί πιλοτικά την 1η Ιανουαρίου 2014.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, το επίδομα θα έχει κοινωνικό και προνοιακό χαρακτήρα και η πιλοτική του εφαρμογή θα ξεκινήσει από δυο νομούς της Βόρειας Ελλάδας.
Keywords
Τυχαία Θέματα