Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη στο Θωρηκτό Αβέρωφ


Στο θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου, προσκεκλημένος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Κοσμά Χρηστίδη, με την ευκαιρία τελετής για την παρουσίαση των ιστορικών ημερολογίων του Πλωτάρχη Δημητρίου Ελευσινιώτη και του Ναύτη Τορπιλητή Γεωργίου Θεοχάρη, τα οποία δώρισαν στο Πολεμικό Ναυτικό οι απόγονοί τους, ο εγγονός του πρώτου, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και
πρώην Αρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος ε.α. Δημήτρης Ελευσινιώτης, και ο εγγονός του δεύτερου κ. Νικόλαος Θεοφίλου...
Τα ημερολόγια αυτά εκτίθενται πλέον μόνιμα στο θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ. Τα ημερολόγια έχουν εξαιρετική ιστορική αξία, καθώς ανήκαν σε μέλη του πληρώματος του «Τορπιλλοβόλου 11», που πήρε μέρος στον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο (1912-13) και με κυβερνήτη τον τότε Υποπλοίαρχο Νικόλαο Βότση, βύθισε δια τορπιλισμού το Τουρκικό παροπλισμένο θωρηκτό «Φετιχ Μπουλέντ» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με την παρουσίαση των ημερολογίων, παρουσιάστηκε και το βιβλίο του κ. Επαμεινώνδα Μπάμπουρη «Το Ναυτικόν μας κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους», που δώρισε ο κ. Γεώργιος Ανδρέου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν oι Υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας Δημήτριος Ελευσινιώτης και Παναγιώτης Καράμπελας, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνης Τσαντηράκης, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κώστας Γκίνης, και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων.
Keywords
Τυχαία Θέματα