ΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΟΡΙΕΩΝ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ...

Στον αέρα βρίσκεται το έργο του Εθνικού Κτηματολογίου καθώς διαπιστώνεται έλλειψη χρηματοδότησης και αδυναμία ολοκλήρωσης του μεγάλου έργου το 2020, όπως ήταν μέχρι σήμερα το χρονοδιάγραμμα.Χθες ο υπουργός Παραγωγικής...
Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Τσιρώνη, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της εταιρείας του Κτηματολογίου ΕΚΧΑ Ηλία Λιακόπουλο προκειμένου να τεθούν στο τραπέζι όλα τα προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το
«Έθνος», από το γραφείο του υπουργού διαπιστώθηκε πως η συνέχιση του Εθνικού Κτηματολογίου εντός των χρονικών ορίων που έχει ορίσει η μέχρι τώρα διοίκηση είναι «αβέβαιη», καθώς δεν διασφαλίζεται η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των 28 μελετών που μένουν να γίνουν ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως απαιτείται επανεξέταση των διαγωνισμών όσον αφορά το μεγαλύτερο μέρος από τις μελέτες αυτές. Περισσότερα στοιχεία δεν δόθηκαν από τη συνάντηση, πάντως από το υπουργείο τονιζόταν πως η νέα πολιτική ηγεσία είναι αποφασισμένη να βρει διέξοδο στο μεγάλο πρόβλημα χρηματοδότησης που έχει ανακύψει.

Οι 28 μελέτες αφορούν όλη την επικράτεια εκτός από τις πρωτεύουσες των νομών, την Αττική και τον νομό Θεσσαλονίκης όπου ήδη προχωρά η κτηματογράφηση από προηγούμενες αναθέσεις. Ο προϋπολογισμός των μελετών υπολογιζόταν στα 527 εκατομμύρια ευρώ. Οι 6 μελέτες έχουν ήδη κατακυρωθεί και εκκρεμούν προς ανάθεση οι υπόλοιπες 22.
Keywords
Τυχαία Θέματα