ΕΚΤΕΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ...


Μολότοφ, δακρυγόνα, σπασμένες βιτρίνες, καμμένοι κάδοι και υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, συνθέτουν το σκηνικό των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, μετά την πορεία στη...

μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που ξεκίνησε από τα Προπύλαια. Ένταση επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη.

Η "μάχη" της Αθήνας

Πριν φθάσει η πορεία στο Σύνταγμα,
μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου, υπήρξε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο ύψους της οδού Μητροπόλεως με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ ένταση υπήρξε και επί της οδού Πανεπιστημίου στο ύψους της οδού Βουκουρεστίου με τους αστυνομικούς να δέχονται πέτρες από ομάδα διαδηλωτών και να κάνουν επίσης χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων.

Ομάδα διαδηλωτών έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, έσπασε βιτρίνες καταστημάτων, έσπασε μάρμαρα κτιρίων και προκάλεσε ζημιές σε στάσεις λεωφορείων και σε τηλεφωνικούς θαλάμους.

Στη συνέχεια τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην Ομόνοια, όπου κατευθύνθηκε το ένα μέρος της πορείας και στα Εξάρχεια, όπου κατευθύνθηκε ένα δεύτερο μέρος.

Στα Εξάρχεια μετά τις 21.00 σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ομάδων ατόμων με ρίψεις μολότοφ και χημικά, γύρω από την περιοχή του Πολυτεχνείου, ενώ ένα αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στην Εμμανουήλ Μπενάκη.

Η Αστυνομία προχώρησε σε 211 προσαγωγές.

Οι τραυματίες

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ένας αστυνομικός τραυματίστηκε όταν έπεσε από την μηχανή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Επίσης, τραυματίστηκαν έξι ακόμα άτομα, δύο από τα οποία παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου. Ο ένας έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και ο δεύτερος στον ώμο. Οι υπόλοιποι τέσσερις οδηγήθηκαν κατευθείαν στη ΓΑΔΑ.

Δείτε καρέ-καρέ τα επεισόδια :

ΒΙΝΤΕΟ-Μολότοφ και επιχείρηση της Αύρας
Τα επεισόδια στην Ομόνοια συνεχίστηκαν με ομάδες ατόμων να εκτοξεύουν μολότοφ εναντίον ανδρών των ΜΑΤ. Την ίδια ώρα η Αύρα της αστυνομίας επιχειρούσε προκειμένου να τους αποτρέψει.

ΒΙΝΤΕΟ-Τραυματίες στην Αγίου Κωνσταντίνου

Επιχείρηση των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

ΦΩΤΟ-Φωτιές στη Στουρνάρη

ΒΙΝΤΕΟ-Κλεφτοπόλεμος στα Εξάρχεια

ΦΩΤΟ-Αποκλεισμένοι οι κάτοικοι των Εξαρχείων

ΒΙΝΤΕΟ-Οδομαχίες στη Νοταρά

Εκρηκτικό το σκηνικό στα Εξάρχεια

Πετροπόλεμος στην Τοσίτσα

Ένταση στη Στουρνάρη

ΒΙΝΤΕΟ-Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην προσαγωγή ατόμου από τα ΜΑΤ
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Μπόλαρη που βρισκόταν στην οδό Τοσίτσα στα Εξάρχεια πλησίασε τους άνδρες των ΜΑΤ την ώρα που προχωρούσαν στην προσαγωγή ενός ατόμου. Η βουλευτής ζήτησε από τους άνδρες των ΜΑΤ να το αφήσουν ελεύθερο.

Μπόλαρη στο enikos.gr:Πρωτοφανές αυτό που έγινε απόψε
«Οι άνδρες των ΜΑΤ με έσπρωχναν με τις ασπίδες τους» είπε στο enikos.gr η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Μπόλαρη, η οποία ήταν παρούσα κατά την προσαγωγή ενός ατόμου στην Τοσίτσα.
Η βουλευτής περιέγραψε στο enikos.gr το περιστατικό.
«Ρώτησα τα ΜΑΤ που τον είχαν ξαπλώσει κάτω τι συμβαίνει και με έσπρωχναν με τις ασπίδες τους.
Έβγαλα την βουλευτική ταυτότητα και εξακολουθούσαν να με σπρώχνουν. Τους είπα ότι δεν είναι δυνατόν, ενώ τους ζητάω στοιχεία να μην μου απαντούν γιατί είμαι μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου και συνέχιζαν να με σπρώχνουν με τις ασπίδες τους. Μάλιστα είχαν το θράσος να μου πουν ότι περιφρουρούν την σωματική μου ακεραιότητα και για αυτό με απομακρύνουν από τον χώρο της σύλληψης», είπε η Μαρία Μπόλαρη.
«Δεν τραυματίστηκα, αλλά οι σπρωξιές τους ήταν έντονες», πρόσθεσε.
«Ξεκίνησε μία ρίψη δακρυγόνων και κρότου λάμψης στα Εξάρχεια η οποία ξεπερνά ακόμα και τις μέρες του Δεκέμβρη του 2008», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.Κουκουλοφόροι δίπλα στα ΜΑΤ
Κάποια στιγμή, μία ομάδα περίπου 20 ατόμων-κουκουλοφόρων πέρασε ανενόχλητη από τον φραγμό των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Πανεπιστημίου στο Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ομάδα των κουκουλοφόρων κινήθηκε χωρίς καμία αντίδραση της αστυνομίας και "χάθηκε" στα γύρω στενά.

Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες κουκουλοφόρων που κινούνται με άνεση δίπλα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ

Ένταση και προσαγωγές στη ΓΣΕΕ που τελεί υπό κατάληψη
Ένταση επικράτησε και έξω από το κτίριο της ΓΣΕΕ το οποίο τελεί υπό κατάληψη από το βράδυ της Πέμπτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 100 άτομα είχαν σχηματίσει "αλυσίδα", ώστε να περιφρουρούν το κτίριο. Όταν δυο άτομα με πολιτικά ρούχα τους πλησίασαν, θεώρησαν πως πρόκειται για αστυνομικούς και τους επιτέθηκαν. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και ακολούθησαν προσαγωγές.

ΒΙΝΤΕΟ-Επέμβαση των ΜΑΤ στα Εξάρχεια
Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοίησε επέμβαση στα Εξάρχεια κάνοντας χρήση χημικών.

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά την πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.Η μεγάλη σε όγκο πορεία-μνήμης ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι. Φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι αριστερών κομμάτων, φορέων, συλλογικοτήτων και κινήσεων του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, άρχισαν να καταφθάνουν μία ώρα νωρίτερα στην πλατεία Καμάρας, όπου δόθηκε το ραντεβού των διοργανωτών.Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την οδό Τσιμισκή, όπου, στη συμβολή της με την Αγίας Σοφίας, μικρή μερίδα κουκουλοφόρων επιδόθηκε σε καταστροφές.Οι άγνωστοι έσπασαν τις τζαμαρίες τριών εμπορικών καταστημάτων, πετώντας σε ένα απ’ αυτά κροτίδες, με συνέπεια να προκληθεί φωτιά, η οποία όμως σβήστηκε αμέσως χωρίς να κινδυνεύσουν πελάτες.Mολότοφ μέσα σε πολυκατάστημα στη ΘεσσαλονίκηΔείτε τις φωτογραφίες από το thestival.gr

Ακόμη, έριξαν μπογιές σε τράπεζες και επιχείρησαν να σπάσουν τις κάμερες ασφαλείας που αυτές διαθέτουν, αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων, τους οποίους πυρπόλησαν, «ξήλωσαν» με σφυριά κομμάτια μάρμαρου από το πεζοδρόμιο, ενώ πέταξαν βόμβα μολότοφ στους αστυνομικούς.Οι τελευταίοι επενέβησαν, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, απομακρύνοντας τους κουκουλοφόρους, τους οποίους καταδίωξαν στην γύρω περιοχή.Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε, η κατάσταση ηρέμησε και ο κύριος όγκος της πορείας συνέχισε κανονικά.Λίγο αργότερα, η πορεία χωρίστηκε σε δύο τμήματα. Το ένα τμήμα -το μεγαλύτερο σε όγκο- κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου φτάνοντας εκεί οι διαδηλωτές διαλύθηκαν, ενώ το άλλο τμήμα κατέληξε στο κτίριο όπου στεγάζεται το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σημειώθηκε ένταση το βράδυ του Σαββάτου. Άγνωστοι συνεπλάκησαν με αστυνομικούς, με τους τελευταίους να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών, προκειμένου να τους απωθήσουν. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στους γύρω δρόμους, ενώ, κατά πληροφορίες έγιναν 10 με 15 προσαγωγές.
Οι συγκεκριμένοι εξετάζονται μαζί με άλλους επτά υπόπτους, τους οποίους προσήγαγε το απόγευμα του Σαββάτου η ΕΛ.ΑΣ. για τα προηγούμενα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΦΩΤΟ από τα επεισόδια στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Keywords
Τυχαία Θέματα