ΔΩΡΕΑ 507 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ...

Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να δωρίσουν 507 εκατομμύρια δολάρια για την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η Συρία, όπως ανακοίνωσε η πρεσβευτής της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη Σαμάνθα Πάουερ, στη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης Δωρητών των Ηνωμένων Εθνών για τη...
Συρία, η οποία πραγματοποιείται στο Κουβέιτ.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει 60 εκατομμύρια δολάρια, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 100 εκατ, ενώ νωρίτερα το Κουβέιτ είχε ανακοινώσει ότι θα δωρίσει 500 εκατομμύρια δολάρια.

Στη διάσκεψη συμμετέχουν αντιπροσωπείες
από 78 χώρες και δεκάδες ανθρωπιστικές οργανώσεις ελπίζοντας να συγκεντρώσουν οικονομική βοήθεια που να πλησιάζει την έκκληση του ΟΗΕ για 8,4 δισ δολάρια.

Το Κουβέιτ έχει φιλοξενήσει Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για τη Συρία τα δύο τελευταία χρόνια κι έχει συγκεντρώσει δισεκατομμύρια δολάρια. Παρότι κατά την πρώτη Διάσκεψη το 2013 το ποσό που συγκεντρώθηκε ξεπέρασε το αιτηθέν 1,5 δισ δολάρια, κατά την περυσινή Διάσκεψη συγκεντρώθηκαν 2,4 δισ δολάρια αντί των 6,5 δισ που ήταν ο στόχος.

Περίπου 200.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και σχεδόν ο μισός συριακός πληθυσμός έχει εκτοπιστεί εξαιτίας της σύγκρουσης, η οποία ξεκίνησε το 2011 με αντικυβερνητικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και εξελίχθηκε σε ευρείας κλίμακας εμφύλιο πόλεμο. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια έχει αυξηθεί κατά 2,9 εκατομμύρια μέσα σε μόλις δέκα μήνες.
Keywords
Τυχαία Θέματα