Δήμαρχοι έκλεισαν σχολεία χωρίς εισήγηση από τους διευθυντές Εκπαίδευσης…

Χωρίς να έχουν εισηγήσεις από τους διευθυντές Εκπαίδευσης, πολλοί δήμαρχοι της Αττικής προχώρησαν στο κλείσιμο των σχολείων, λόγω της κακοκαιρίας, χωρίς ουσιαστικά να συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι, προκαλώντας τη δυσφορία του υπουργείου Παιδείας και των διευθυντών Εκπαίδευσης. Τα σχολεία που έκλεισαν σε περιοχές όπως για παράδειγμα Μαρκόπουλο ή το Κορωπί, ουσιαστικά δεν είχαν λόγο... Πάντως, σύμφωνα με το νόμο, ο διευθυντής της σχολικής
μονάδας αναφέρει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης τα κατά την εκτίμησή του προβλήματα, σε περίπτωση δυσμενών συνθηκών και αναφέρεται επίσης στη δυνατότητα λειτουργίας του σχολείου σε σχέση με ενδεχόμενους κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής Εκπαίδευσης εισηγείται στους δημάρχους τη διακοπή ή μη, της λειτουργίας των σχολείων του δήμου, ενώ ο δήμαρχος εκδίδει τη σχετική απόφαση, την οποία και κοινοποιεί στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Πλέον, την αρμοδιότητα για το κλείσιμο των σχολείων, την έχουν οι δήμοι που συνεργάζονται με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη.
Keywords
Τυχαία Θέματα