To τρένο θα ξανασφυρίζει στη γραμμή Κομοτηνή-Ξάνθη…



Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να αποκατασταθεί η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Κομοτηνής και Ξάνθης, που διακόπηκε την Παρασκευή εξ' αιτίας εκτροχιασμού στο ύψος των Αμαξάδων, της αμαξοστοιχίας 91 Intercity, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη- Θεσσαλονίκη. Συνεργεία του ΟΣΕ... με συντονισμένη επιχείρηση, απομάκρυναν τελικά τα πέντε βαγόνια της αμαξοστοιχίας που
εκτροχιάστηκε.

Σημειώνεται, πως ο συρμός διερχόμενος από τσιμεντένια γέφυρα, βρέθηκε στον αέρα, καθώς το έδαφος κάτω από τις ράγες είχε υποστεί καθίζηση λόγω της έντονης βροχόπτωσης που είχε προηγηθεί, αλλά και εξ αιτίας του ότι η δίοδος της γέφυρας έφραξε από φερτά υλικά με αποτέλεσμα το ρέμα να διαβρώσει το συγκεκριμένο σημείο. Η αμαξοστοιχία μετέφερε 116 επιβάτες, από τους οποίους, ουδείς τραυματίστηκε.
Στο μεταξύ, αύριο αναμένεται να παραδοθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης το πόρισμα για τα αίτια του εκτροχιασμού της αμαξοστοιχίας, που παρήγγειλε προς τους προέδρους του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος.
Keywords
Τυχαία Θέματα