H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με το λευκό "πόθεν έσχες" δηλώνει, «Ελάχιστοι άνθρωποι γνώριζαν ότι ζούσα στην ανέχεια»



"Ελάχιστοι άνθρωποι γνώριζαν ότι ζούσα στην ανέχεια" δηλώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τζένη Βαμβακά, της οποίας η δήλωση "πόθεν έσχες" αποτελείται από ένα λευκό έντυπο....

Όπως λέει η ίδια μιλώντας στην Ελευθεροτυπία μέχρι να βρεθεί στη βουλή φυτοζωούσε. "Μέχρι τότε φυτοζωούσα. Ετρεχα απλήρωτη για τα παιδιά του ειδικού σχολείου κι
έκανα διαρκώς ρυθμίσεις στη ΔΕΗ. Ευτυχώς, κρατούσα τα πρακτικά των συνεδρίων στο ΔΗΚΚΙ κι έβγαζα ένα μεροκάματο. Πάντα αριστερή ήμουν. Ψήφιζα ΚΚΕ. Αλλά δεν άντεχα τις διαγραφές με την παραμικρή διαφωνία, την απόλυτη σκέψη. Για το λόγο αυτό το 2003 πήγα στο ΔΗΚΚΙ" τονίζει.
"Ελάχιστοι άνθρωποι γνώριζαν ότι ζούσα στην ανέχεια. Ξεπληρώνω ακόμα τους ελάχιστους ανθρώπους που με στήριξαν στο διάστημα της ανεργίας, αλλά και στην προεκλογική περίοδο. Αυτοί οι άνθρωποι πίστευαν ότι δεν θα τα έπαιρναν ποτέ. Επιπλέον, πληρώνω και τα έξοδα των κομματικών γραφείων" επισημαίνει η κυρία Βαμβακά.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μεγάλωσε στη Νίκαια και κάνει λόγο για δύσκολες εποχές που πέρασε. "Βοηθούσα τον πατέρα στο μαγαζί, στην Ομόνοια. Δούλευα από 14 ετών, πουλώντας ρούχα και παπούτσια, για να μην επιβαρύνω τους γονείς. Και για να σταθώ στα πόδια μου"
Ερωτηθείσα πόσο δύσκολο είναι να εκλεγεί ένας άνεργος, απαντά: "Πολύ δύσκολο. Πρέπει ν' αγωνίζεσαι ολόκληρες δεκαετίες. Εφτιαχνα ένα εφημεριδάκι, τη «Διεκδίκηση». Ηταν ένα τσακισμένο τετράφυλλο Α3. Το μοίραζα στα ΚΑΠΗ, στα καφενεία, στα σπίτια. Ετσι με γνώρισαν. Ετρεχα για όλους και βρισκόμουν δίπλα τους από το πρωί μέχρι το βράδυ. Την ώρα που αντιμετωπίζει προβλήματα ο κόσμος, χρειάζεται κατανόηση".
Keywords
Τυχαία Θέματα