8 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ...

Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στο Μεσολόγγι, μετά τις επιθέσεις νεαρών κατά αστυνομικών, αλλά και κατά του κτιρίου που στεγάζεται η αστυνομική διεύθυνση Αιτωλίας.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 8.30 χθες το βράδυ, δύο αστυνομικοί...

επιχείρησαν να ελέγξουν δύο νεαρούς οι οποίοι αναρτούσαν σε κεντρικό κτίριο του Μεσολογγίου, πανό με συνθήματα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όμως, οι δύο νεαροί αντέδρασαν και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, οι οποίοι ειδοποίησαν το κέντρο επιχειρήσεων,
για αποστολή ενισχύσεων. Έπειτα από λίγη ώρα έφθασαν στο σημείο και άλλοι αστυνομικοί και τελικά οι δύο νεαροί συνελήφθησαν. Όμως, την στιγμή που οι συλληφθέντες οδηγούνταν στο περιπολικό, εμφανίστηκαν άλλοι δύο νεαροί, οι οποίοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και στη συνέχεια έφυγαν τρέχοντας από το σημείο. Ύστερα από μία ώρα, περίπου 15 άτομα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, έφθασαν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση και άρχισαν να πετούν ξύλα, πέτρες και βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε επτά περιπολικά, σε ένα επιβατικό αυτοκίνητο, καθώς και σε ένα κατάστημα. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και χρήση χημικών, με αποτέλεσμα οι νεαροί να φύγουν από την περιοχή.

Την ίδια στιγμή, η Αστυνομία άρχισε να οργανώνει επιχείρηση, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που επιτέθηκαν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Έτσι, περίπου στη 1.30 τα ξημερώματα αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση στο ραδιομέγαρο, όπου βρήκαν μεταξύ άλλων μαχαίρια, εύφλεκτο υλικό, πέτρες, ξύλα, ρόπαλα, κομμάτια από μάρμαρα κ.α. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έξι άτομα που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στο ραδιομεγάρο και σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας εκ των συλληφθέντων αναγνωρίστηκε ως ένας από τους συμμετέχοντες στην επίθεση κατά του κτιρίου της αστυνομικής διεύθυνσης.

Οι οκτώ συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ η Αστυνομία έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, για την αποφυγή νέων επεισοδίων. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων που συμμετείχαν στην επίθεση κατά του κτιρίου της αστυνομίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα