ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ



Η δυσφορία των μικρομετόχων για το ενδεχόμενο υποβολής δημοσίων προτάσεων για όλες τις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου Βιοχάλκο ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα στις γενικές συνελεύσεις των θυγατρικών εταιρειών, που...

είχαν ως βασικό θέμα τις εκδόσεις κοινών ομολογιακών δανείων των εταιρειών, που θα φτάσουν μέχρι 576,25 εκατ. Οι μικρομέτοχοι ζητούσαν να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ενημέρωση για τις εξελίξεις αυτές γιατί δεν είναι δυνατόν ο όμιλος και οι θυγατρικές εταιρείες να μην εξηγούν και να μη δίνουν διεξόδους στους Ελληνες μικροεπενδυτές. Κοινός παρανομαστής των μικρομετόχων είναι
ότι δεν θα πρέπει οι θυγατρικές εταιρείες του ομίλου να οδηγηθούν εκτός χρηματιστηρίου, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία και ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι μικρομέτοχοι, οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλες κεφαλαιακές απώλειες.
Το κλίμα είναι αρνητικό και στους εγχώριους χρηματιστηριακούς κύκλους, οι οποίοι αναφέρουν ότι ο όμιλος μετά τις τελευταίες εξελίξεις αδιαφορεί για τους μικρομετόχους του και εστιάζει μόνο στην άντληση κεφαλαίων από τις αγορές. Κεφαλαιακά, από τις εκδόσεις των ομολογιακών δανείων (κοινοπρακτικών και μεσοπρόθεσμων ομολογιακών), εκτιμάται ότι θα μειωθεί το μέσο επιτόκιο χρηματοδότησης στο περίπου 5,5%.
Ελληνικά Καλώδια
Κατά τη γενική συνέλευση, οι τρεις μέτοχοι που συγκέντρωσαν το 73,53% επί των ψήφων ενέκριναν την έκδοση κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου διάρκειας πέντε ετών συνολικής αξίας 76,608 εκατ. Επίσης, αποφάσισαν με πλειοψηφία 100% των παρισταμένων την έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων της εταιρείας συνολικής ονομαστικής αξίας (κεφαλαίου) έως 30 εκατ. , μεσοπρόθεσμης διάρκειας.
Χαλκόρ
Οι μέτοχοι της ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. αποφάσισαν την έκδοση κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου της εταιρείας συνολικής ονομαστικής 180.646.000 ευρώ, διάρκειας πέντε ετών με δυνατότητα παράτασης για δύο συνολικά έτη. Επίσης, αποφάσισαν την έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων της εταιρείας συνολικής ονομαστικής αξίας (κεφαλαίου) έως 65 εκατ., μεσοπρόθεσμης διάρκειας.
Ελβάλ
Οι μέτοχοι της ΕΛΒΑΛ Α.Ε. αποφάσισαν την έκδοση κοινοπρακτικού εμπραγμάτως εξασφαλισμένου κοινού ομολογιακού δανείου της εταιρείας συνολικής ονομαστικής αξίας (κεφαλαίου) έως 100.514.000 ευρώ διάρκειας πέντε ετών, με δυνατότητα παράτασης για δύο συνολικά έτη. Επίσης, αποφάσισαν την έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων της εταιρείας συνολικής ονομαστικής αξίας (κεφαλαίου) έως 40 εκατ. ευρώ, μεσοπρόθεσμης διάρκειας. Τέλος, αποφάσισαν την παροχή εμπράγματων εξασφαλίσεων υπέρ της θυγατρικής εταιρείας «ΣΥΜΕΤΑΛ Α.Ε.», προς εξασφάλιση κοινοπρακτικού εμπραγμάτως εξασφαλισμένου κοινού ομολογιακού δανείου ποσού έως 11,227 εκατ. διάρκειας πέντε ετών με δυνατότητα παράτασης για δύο συνολικά έτη.
Σωληνουργεία Κορίνθου
Η «ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.» ανακοίνωσε την έκδοση από την εταιρεία και τη διάθεση μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης Κοινοπρακτικού Κοινού Ομολογιακού Δανείου, συνολικής ονομαστικής αξίας 47,307 εκατ., διάρκειας 5-7 ετών με σκοπό την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού της εταιρείας. Επίσης, ενέκριναν την έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων μεσοπρόθεσμης διάρκειας ποσού έως 25 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή μέρους του βραχυπρόθεσμου κυλιόμενου τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας.
fimotro
Keywords
Τυχαία Θέματα