Σαμαράς: Μείωση φόρων 38% στα ακίνητα έως το 2016 (σ.σ αν παραμείνει, που δεν θα παραμείνει, το πλεόνασμα...Ζήσε Μάη μου δηλαδή...)


Στο Άγιο Όρος ο πρωθυπουργός

Τι δήλωσε σε συνέντευξή του για την οικονομία και τη φορολογία - Περιοδεία σε μονές της Αθωνικής Πολιτείας - «Στη δύσκολη συγκυρία, στρεφόμαστε σε εσάς» είπε στους Αγιορείτες μοναχούς - Έψαλε το «Πιστεύω» και το «Πάτερ Ημών»Με επισκέψεις σε Μονές συνεχίζει για δεύτερη μέρα την περιοδεία του στο Άγιον Όρος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος διανυκτέρευσε στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Κοινότητας στις Καρυές.

Νωρίς το πρωί ο κ. Σαμαράς
παρέστη στη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές και έψαλε το «Πιστεύω» και το «Πάτερ Ημών».

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του περιλαμβάνει επισκέψεις στις Μονές Ιβήρων, Μεγίστης Λαύρας και Σίμωνος Πέτρα.

Τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας προσέφεραν στον πρωθυπουργό αναμνηστικά δώρα, ένα αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί» και μια έκδοση με τις θαυματουργές εικόνες του Αγίου Όρους.

Το Σάββατο, όταν και αφίχθη στην Αθωνική Πολιτεία, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας για τη θερμή υποδοχή και ζήτησε ταπεινά την ευλογία τους σε μία δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα.

«Ιδιαίτερα σήμερα που οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, η σκέψη και τα βλέμματά μας είναι στραμμένα προς εσάς» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Δήλωσε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του Αγίου Όρους και διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση θα κάνουν ό,τι μπορούν, για να αντιμετωπιστούν.

Πλεόνασμα 1,5 δισ. ευρώ και μείωση φόρων 38% στα ακίνητα μέχρι το 2016

Ο πρωθυπουργός εξηγεί πώς θα χρησιμοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, αναφέρεται σε σταδιακή μείωση φόρων -εφόσον διατηρηθούν τα πλεονάσματα- και απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Μάλιστα, τονίζει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα υπερβεί το 1,5 δισ. ευρώ. Σε αυτό, όπως εξηγεί, θα στηριχθούν τα επιχειρήματα της Ελλάδας, τόσο για την ελάφρυνση του χρέους όσο και για έξοδο στις αγορές το 2014.

Ακόμη, προαναγγέλλει πως σημαντικό κομμάτι του πλεονάσματος θα επιστραφεί στην κοινωνία, σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους, όπως είχε ήδη εξαγγείλει από το βήμα της ΔΕΘ, το Σεπτέμβριο του 2013.

«Το επίσημο, μεγάλο και πρόωρο πρωτογενές πλεόνασμα, η επιστροφή του στην κοινωνία, η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, η ανάκαμψη, η ελάφρυνση του χρέους και η επιστροφή στις αγορές θα γίνουν μέσα στη φετινή χρονιά. Και όλα μαζί θα συνθέτουν την εικόνα μιας άλλης Ελλάδας. Μιας νέας Ελλάδας» αναφέρει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής».

Παράλληλα, δεσμεύεται για σταδιακή μείωση φόρων, εφόσον η χώρα συνεχίσει να παρουσιάζει πρωτογενές πλεόνασμα, διευκρινίζοντας πως στόχος είναι να μειωθούν σταδιακά οι συντελεστές του ΦΠΑ, του φόρου εισοδήματος, των κερδών και των ακινήτων.

Ειδικά για τους φόρους στα ακίνητα, δηλώνει ότι έχει προγραμματιστεί η σταδιακή μείωσή τους κατά 38% έως το 2016.

Ο πρωθυπουργός υποστηρίζει, εξάλλου, ότι η ανάπτυξη έρχεται πιο γρήγορα απ' όσο προβλέπει το πρόγραμμα και σημειώνει πως «έως τα τέλη της φετινής χρονιάς, η βελτίωση θα έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας».

Ακόμη, απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ.
protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα