Προσφυγικό δράμα στην Ιταλία

Παγωμένη μπροστά σε ένα προσφυγικό δράμα άνευ προηγουμένου στέκεται η Ιταλία. Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα όταν πλοιάριο με 500 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική έμεινε ακυβέρνητο και στη συνέχεια βυθίστηκε μέσα σε κόλαση φωτιάς.

Εκατοντάδες είναι οι νεκροί στην προσπάθεια

των μεταναστών να «αγγίξουν» την Ευρώπη, με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης να μιλούν για «νεκροταφείο μεταναστών» στη θάλασσα της Λαμπεντούζα.

Επέζησαν «μόνο οι πιο δυνατοί»
και αυτοί είναι μόλις 155. Έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής 114 σοροί, ανάμεσά τους μία έγκυος και τρία παιδιά, ενώ έχουν εντοπιστεί δεκάδες άλλοι νεκροί μετανάστες στο βυθισμένο πλοίο. Για τους υπολοίπους, η ιταλική ακτοφυλακή, οι καραμπινιέρι και δεκάδες ψαράδες από τη Λαμπεντούζα συνεχίζουν τις έρευνες, όμως οι ελπίδες για τους αγνοούμενους σβήνουν.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε λίγα μίλια από τις ακτές του νησιού Κονίλιο. Το πλοιάριο, που είχε ξεκινήσει από το λιμάνι Μιζουράτα της Λιβύης, άρχισε να πλέει ακυβέρνητο και να βάζει νερά όταν σταμάτησε η μηχανή του. Συνήθως οι διακινητές έχουν κινητά ή δορυφορικά τηλέφωνα για να καλούν σε βοήθεια όταν πλησιάζουν στη στεριά ή αντιμετωπίζουν προβλήματα, όμως αυτή τη φορά δεν είχαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα