Πουλάνε το σπίτι του Παλαμά!



ΠΟΣΟ 1,6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΕΥΡΩ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ

Στον αριθμό 241 της οδού Κορίνθου, σε ένα νεοκλασικό σπίτι της Πάτρας, γεννήθηκε το 1859 ο Κωστής Παλαμάς. Σήμερα οι ιδιοκτήτες του κτιρίου, μακρινοί απόγονοι του ποιητή, πωλούν το οίκημα έναντι 1,6 εκατομμυρίου ευρώ.
Η μακρόχρονη εγκατάλειψη έχει «πληγώσει» το νεοκλασικό κτίριο, στο οποίο γεννήθηκε ο μεγάλος ποιητής, σημειώνει το ρεπορτάζ
του Εθνους.
Η απόφασή τους έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων της Πάτρας, οι οποίοι διερεύνησαν τη δυνατότητα αγοράς του κτιρίου από κρατικό φορέα και μετατροπής του σε μουσείο. Επειδή οι προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν, ο Δήμος Πατρέων -προκειμένου να διατηρηθεί η ιστορική και πολιτιστική μνήμη- θα καταθέσει εντός του Νοεμβρίου πρόταση για ανταλλαγή του κτιρίου με άλλο ακίνητο του δήμου.

Παρ' όλα αυτά, οι προθέσεις των ιδιοκτητών, ορισμένοι εκ των οποίων ζουν πλέον στην Ελβετία, διαφαίνονται αρνητικές, καθώς ζητούν μετρητά, και μάλιστα ποσό τριπλάσιο από την αξία που αποδίδουν οι εκτιμητές στο κτίριο... Οι ίδιοι έχουν αναθέσει την αναζήτηση αγοραστή σε μεσιτικό γραφείο της πόλης.

Στο νεοκλασικό της οδού Κορίνθου ο στιχουργός του Ολυμπιακού Υμνου έζησε μέχρι την ηλικία των έξι ετών. Τρία χρόνια πριν από τη γέννησή του, το 1856, στο ίδιο κτίριο είχε γεννηθεί η Ιταλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος Ματίλντε Σεράο. Σήμερα, το μόνο που θυμίζει το ιστορικό παρελθόν του είναι δύο αναμνηστικές πλάκες που ενημερώνουν τους περαστικούς για τη συμβολική αξία του κτιρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα