Penelope Cruz: Η διαχρονική αλήτισσα της οθόνης

Μια φλογερή γυναίκα σε σώμα έφηβης και με ταμπεραμέντο ταύρου που βλέπει κόκκινο. Πόσο δίκαιο το να μπει στο Hall of Femme.
ΟΝΕΜΑΝ
Αν η γυναίκα θέλει τον άντρα αλήτη αλλά ρομαντικό, ο άντρας την θέλει πολύ απλά Penelope Cruz. Η ιδανική αναλογία γυναικείας γοητείας, ομορφιάς, αλήτικης συμπεριφοράς και εκρηκτικής υποκριτικής σε 168 εκατοστά γυναίκας. Τόσο λίγα μα ταυτόχρονα τόσο πολλά.

Αν δεν είχε ακολουθήσει τα φώτα και τις κάμερες που της έδωσαν το κοινωνικό της στάτους,
θα μπορούσε να είναι μία καγκούρισσα με φλούο κολάν και μπλουζάκι πάνω από τον αφαλό και να περιφέρεται ως συνοδηγός ενός GLX σε κάποια επαρχιακή πόλη της Ισπανίας. Ναι, με αυτό το παρουσιαστικό θα μπορούσε να είναι. Αλλά όχι.
Η Penelope Cruz έχει δώσει τόσες πτυχές μιας γυναικείας προσωπικότητας στην οθόνη που θα μπορούσε και στην πραγματική ζωή να είναι οποιαδήποτε γυναίκα.
Από ένα μικρό κορίτσι το οποίο παιχνιδίζει με το αγόρι της στο κρεββάτι, περνώντας βασανιστικά αργά τις ώρες της εφηβείας...

... μέχρι μια κολασμένη γυναίκα ενός macho εμπόρου ναρκωτικών. Αξέχαστη η μαγκιά της και τα νεύρα της τόσο στο "Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης" του Αλμοδοβάρ, όσο και στο "Blow".

Την έχεις δει να φωνάζει, την έχεις δει να κλαίει, την έχεις δει να ερωτεύεται, να χορεύει και να χαμογελάει. Ευτυχώς την έχεις δει αρκετές φορές και να γδύνεται

Ποτέ δεν διεκδικούσε τον τίτλο του καλύτερου σώματος στο Χόλιγουντ. Για την ακρίβεια δεν ήταν καν η πιο σέξι γυναίκα στη χώρα της. Αλλά πες μου εσύ, αν αυτό το στήθος που συγκρατεί με τα χέρια της στο επόμενο βίντεο δεν αξίζει να είναι μέρος μιας ιδανικής γυναίκας.

Μακριά από το κλισέ μιας ξανθιάς χαζογκόμενας και σε πείσμα εκείνων των γλυκανάλατων μελαχρινών που είναι too cute to be true, η Penelope Cruz δίνει την εναλλακτική που θες να έχεις δίπλα σου. Μίας γυναίκας με ιδανικές αναλογίες, τις απαραίτητες ατέλειες και πάνω από όλα μια φλόγα που είσαι σίγουρος ότι αποκλείεται να γεννιέται μόνο μέσα σε κινηματογραφικά πλατό.
Για να λαμβάνεις τα καλύτερα άρθρα της εβδομάδας στο email σου, γράψου στο newsletter
Keywords
Τυχαία Θέματα