ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ(σσ δεκαδες σαν τον Κουράκη διωκονται εξ αιτιας του αρτου και θεάματα)



Την παύση της δίωξης σε βάρος του Δημάρχου Γιάννη Κουράκη που κατηγορούνταν για αναληθές πόθεν έσχες το έτος 2008 αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Το δικαστήριο ταυτίστηκε με την πρόταση του...

εισαγγελέα της έδρας και μετέτρεψε την κατηγορία από δόλο σε αμέλεια με αποτέλεσμα να παύσει κάθε κατηγορία σε βάρος του Γιάννη Κουρακή.

Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της δίκης, δεν προέκυψε από τη διαδικασία και τα έγγραφα που κατατέθηκαν αλλά και από τον ενδελεχή έλεγχο που έχει γίνει από το ΣΔΟΕ
ότι ο δήμαρχος ήθελε να αποκρύψει μη φορολογητέα εισοδήματα. Απλώς επέδειξε αμελή συμπεριφορά.

Μετά το τέλος της υπόθεσης η δικηγόρος του δημάρχου Αλεξάνδρα Σπανάκη ανέφερε σε δηλώσεις της ότι δεν υπήρξε κανένας δόλος.

“Το δικαστήριο έκρινε ότι οφείλεται σε αμέλεια γι' αυτό και αποφάσισε την παύση ποινικής δίωξης σε βάρος του δημάρχου”, τόνισε η κ. Σπανάκη.

Γ. Κουράκης: “Σήμερα οι λασπολόγοι και συκοφάντες πήραν ένα μήνυμα”

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της δίκης εμφανίστηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης ενώ επεσήμανε ότι πάντα είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ενώ έστειλε παράλληλα κι ένα μήνυμα στους “συκοφάντες και τους λασπολόγους”.

“Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν είχα καμία πρόθεση για το ανακριβές πόθεν έσχες κι ότι ήταν αμέλεια των λογιστών μου. Σήμερα όμως αποκαλυφθηκε και κάτι άλλο, οι λασπολόγοι και οι συκοφάντες πήραν ένα μήνυμα κι ένα μάθημα.

Το φως κερδίζει πάντα το σκοτάδι και η αλήθεια το ψέμα. Είχα κι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στη δικαιοσύνη, δεν είχα και δεν έχω κανένα απολύτως περιουσιακό στοιχείο και σήμερα είναι μία μέρα ικανοποίησης. Με ανώνυμες καταγγελίες προσπαθούν κάποιοι να χτυπήσουν την πολιτική μου δράση. Τους στέλνω ένα μήνυμα: Είμαστε πολύ κοντά στην αποκάλυψή τους και από τους υπολογιστές που δουλεύουν και από τα τηλέφωνα τα οποία κάνουν”, τόνισε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης.

Τι έλεγε η δικογραφία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ο δήμαρχος κατηγορείτο ότι δεν συμπεριέλαβε στην φορολογική του δήλωση για το 2008 καταθέσεις και εισοδήματα πολλών χιλιάδων ευρώ.

Το δικαστήριο μελέτησε τον φάκελο που κατέθεσε η δικηγόρος του δημάρχου Αλεξάνδρα Σπανάκη.

Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν οι οικονομολόγοι που υποβάλουν τις δηλώσεις του κ. Κουράκη από τότε που ανέλαβε δήμαρχος στο Ηράκλειο.

Οι ίδιοι στις καταθέσεις τους τόνισαν πως είναι πάγια τακτική να αναφέρουν τα οικονομικά δεδομένα ως 31 /12 κάθε έτους και όχι με την ημερομηνία υποβολής. Παράλληλα ισχυρίστηκαν πως όλα δικαιολογούνται ενώ φαίνεται να και ένα ποσό της τάξεως των 180.000 ευρώ το οποίο αφορά σε δάνειο που ο δήμαρχος είχε πάρει για τη συντήρηση του σπιτιού του.

Παράλληλα όπως σημείωσαν έχουν συμπεριληφθεί και λογαριασμοί που είναι συνδικαιούχοι εκείνος, η σύζυγος και συγγενικά πρόσωπα που δεν γνώριζαν οτι είχαν συμμετοχή στους λογαριασμούς αυτούς ενώ τονίστηκε ότι συμπεριλαμβάνονται εισοδήματα και καταθέσεις ακόμα και των παιδιών του.

Επίσης αναφέρθηκαν και 3 λογαριασμοί του δημάρχου ένας στην Αγροτική Τράπεζα με 183 ευρώ ουσιαστικά ανενεργός, ένας δεύτερος στην Τράπεζα Κύπρου που δεν είχε ούτε ευρώ και ένας στο ταχυδρομικό ταμιευτήριο που δεν γνώριζε ο ίδιος ότι υπάρχει.

"Με έχουν βάλει στο μάτι"

Στην απολογία του ο δήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε ότι δεν ειχε κανένα δόλο και ήταν πεπεισμένος ότι οι οικονομολογοι που ανέλαβαν να τους υποβάλουν τη δήλωση έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

Να μην περάσει ο χειρότερος εχθρός μου αυτά που μου καταλογίζουν" ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά. Ο ίδιος ανέφερε πως όταν έγινε δήμαρχος πήρε ένα δάνειο για να φτιάξει το σπίτι του ενώ κατα καιρούς είχαν υποβληθεί ανώνυμες καταγγελίες ότι ειναι συνέταιρος με διάφορους και ότι διαθέτει μαγαζιά στην παραλιακή με συνιδιοκτήτες γνωστό εργολάβο και τον ... Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο ίδιος τόνισε ότι έχει κάνει αναφορές σε εισαγγελικούς λειτουργούς από τον Άρειο Πάγο μέχρι το Πρωτοδικείο ζητώντας να γίνει έλεγχος. Παράλληλα ανέφερε ότι τον έχουν ελέγχξει από το 2002 ως το 2010 και το συμπέρασμα είναι οτι δεν υπάρχει φορολογική απόκλιση ή παράβαση

"Τα παιδιά μου δεν μπηκαν στο δημόσιο αλλά εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Ο γιός μου είναι καφετζής. Άραγε όλα αυτά συμβαίνουν γιατί δεν έβαλα τα παιδιά μου στο δημόσιο;" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε επίσης ότι κατοικεί σε ένα σπίτι του 1950 και ότι τα παιδιά του μεγάλωσαν σε δωμάτιο με 2οροφο κρεβάτι που υπάρχει ακόμα ενώ για να πάει κάποιος τουαλέτα έπρεπε να βγεί έξω από το σπίτι και οταν άρχισε να καταρρέει πήρε δάνειο για να το φτιάξει.
Keywords
Τυχαία Θέματα