ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ...(σσ α ρε μεγαλεια Βαγγέλα.Ναξερες και καμμια ξένη γλώσσα ε;)



Επαφές υψηλής πολιτικής διπλωματίας πραγματοποιεί στην Ιταλία ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην Ιταλία την ώρα που η εγχώρια ...

κοινοβουλευτική ζωή ασχολείται με το κόστος των καφέδων των βουλευτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μεϊμαράκης προήδρευσε από κοινού με την Ιταλίδα ομόλογό του Λάουρα Μπολντρίνι στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Διεθνούς Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, που πραγματοποιείται στη Ρώμη (13-14 Μαρτίου) και συνδιοργανώνεται από τα Κοινοβούλια Ιταλίας- Ελλάδας.

Στο
περιθώριο της Διάσκεψης ο έλληνας πρόεδρος της Βουλής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει σκέψεις για το μέλλον της Ευρώπης και την κοινή αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτσιο Ναπολιτάνο και τον πρόεδρο της ιταλικής Γερουσίας Πιέτρο Γκράσσο .

Κατα την συνέντευξη τύπου, μετά την συνάντηση που είχε με την Ιταλίδα ομόλογό του, ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε μεταξύ άλλων πως «μπαίνουμε σε μια νέα φάση της Ευρώπης μετά από αυτές τις ευρωεκλογές. Και πιστεύω ότι όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι η λύση είναι περισσότερη Ευρώπη, περισσότερη συμμετοχή, περισσότερη ανάπτυξη, όλοι εμείς, ανεξαρτήτως της ιδεολογικοπολιτικής μας αφετηρίας και διαφοράς απόψεων πρέπει να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε εκείνους, που, με εξτρεμιστικές και ακραίες συμπεριφορές, θέλουν να καταστρέψουν ότι έχουμε χτίσει αυτά τα χρόνια».

Αναφορικά δε με την τοποθέτησή του κατά την διάρκεια της Διάσκεψης, είπε μεταξύ άλλων ότι «Η Ευρώπη καλείται σήμερα:
• Να διαφυλάξει τη χρηματοοικονομική της σταθερότητα μέσω της εμβάθυνσης της ΟΝΕ.
• Να προωθήσει πολιτικές τόνωσης της ανάπτυξης για να καταπολεμήσει την ανεργία μέσω, μεταξύ άλλων, της ενίσχυσης των συνεργειών μεταξύ μετανάστευσης και ανάπτυξης.
• Να αποκαταστήσει τη ρευστότητα και δανειοληπτική ικανότητα της πραγματικής οικονομίας, ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» ενώ επισήμανε και το μεγάλο ζήτημα της μετανάστευση.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα