Ν. Κακλαμάνης: «Άμεση αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις άδειες λειτουργίας των θεατρικών σκηνών στην Αθήνα»

Την ανάγκη για άμεση αλλαγή του πεπαλαιωμένου, όπως το χαρακτηρίζει, νομοθετικού πλαισίου, που διέπει τις άδειες λειτουργίας των πάσης φύσεως θεατρικών σκηνών, επισημαίνει ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, με ερώτησή του... προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη και Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Ο Ν. Κακλαμάνης αναφέρει
«επί δημαρχίας μου είχα αναλάβει προσωπικά το ρίσκο της αδειοδότητης των θεάτρων, προκειμένου η πρωτεύουσα να μη στερηθεί αυτούς τους χώρους πολιτισμού αλλά και να μη χαθούν πολλές θέσεις εργασίας», ωστόσο σημειώνει ότι αυτό θα πρέπει να σταματήσει, καθώς οι δημοτικές αρχές έρχονται συνεχώς σε δύσκολη θέση.

Παράλληλα, τονίζει ότι υπάρχει ομόφωνη εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας και των αρμόδιων φορέων για το θέμα και ζητά να ενημερωθεί από τα αρμόδια υπουργεία πότε θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο σχέδιο νόμου για την αδειοδότηση των θεατρικών σκηνών.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

ΟΝΟΜΑ - ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ:

Νικήτας Κακλαμάνης

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:

Νέα Δημοκρατία

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ:

Α’ Αθηνών

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη & Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο

ΘΕΜΑ: «Αλλαγή νομοθετικού πλαισίου για τις άδειες λειτουργίας των θεατρικών σκηνών στην Αθήνα»

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Κύριοι Υπουργοί,

Όπως γνωρίζετε το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις άδειες λειτουργίας των πάσης φύσεως θεατρικών σκηνών είναι πεπαλαιωμένο.

Το γεγονός αυτό, σχεδόν κάθε χρόνο, δημιουργεί προβλήματα στις άδειες λειτουργίας τους, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τις δημοτικές αρχές, οι οποίες και τις εκδίδουν.

Ενθυμούμαι ότι επί δημαρχίας μου είχα αναλάβει προσωπικά το ρίσκο της αδειοδότητης των θεάτρων, προκειμένου η πρωτεύουσα να μη στερηθεί αυτούς τους χώρους πολιτισμού αλλά και να μη χαθούν πολλές θέσεις εργασίας.

Έχετε στα χέρια σας ομόφωνη εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας αλλά και των αρμόδιων φορέων για την αλλαγή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου.

Ο χρόνος όμως περνά, η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης αργεί και φοβάμαι ότι θα βρεθούμε και φέτος στην ίδια αδιέξοδη θέση, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

- Πότε θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση το νέο Σχέδιο Νόμου για την αδειοδότηση των θεατρικών σκηνών;

- Παρακαλώ θα ήθελα να μου γνωστοποιήσετε αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για το θέμα αυτό. Tromaktiko
Keywords
Τυχαία Θέματα