Μαρίνα Αλίμου, Ν. Επιδαύρου, Ύδρας και Πόρου στην πρώτη γραμμή αξιοποίησης

Με στόχο την επίσπευση εννέα μεγάλων διαγωνισμών στα μικρά λιμάνια - μαρίνες μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα η κυβέρνηση προωθεί την αξιοποίηση των 48 μαρινών....

Με σχετική συνέντευξη τύπου της υπουργού Τουρισμού και τους επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέλιο Σταυρίδη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Γιάννη Εμίρη αναμένεται να παρουσιαστεί το πλαίσιο αλλά και ποια λιμάνια θα προωθηθούν πρώτα για αξιοποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες εγκρίθηκαν η διαδικασία και οι όροι για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της πρώτης
ομάδας τουριστικών λιμένων, η οποία απαρτίζεται από:

τη μαρίνα Αλίμου,
το τουριστικό αγκυροβόλιο Νέας Επιδαύρου,
μέρος του λιμένα Ύδρας
και μέρος του λιμένα και του τουριστικού καταφυγίου του Πόρου.

Την ίδια ώρα, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης από το βήμα της Γ.Σ. του Hatta, στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τη διαδικασία και τους όρους για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των περιφερειακών αεροδρομίων, που χωρίζονται σε δύο ομάδες και περιλαμβάνουν 7- 10 αεροδρόμια η κάθε μία.

Η 1η ομάδα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας και προαιρετικά έως τρία εκ των αεροδρομίων της Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας και Νέας Αγχιάλου.

Η 2η ομάδα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια της Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου και προαιρετικά έως τρία εκ των αεροδρομίων της Λήμνου, Χίου, Καρπάθου και Νέας Αγχιάλου.

reporter.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα