Κεδίκογλου: Πειθαρχικό για όσους καθηγητές δεν πάνε στα σχολεία



ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Προειδοποίηση προς τους εκπαιδευτικούς απηύθυνε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι όσοι καθηγητές επιλέξουν να απουσιάσουν αδικαιολόγητα από τα μαθήματα αναπλήρωσης των χαμένων- λόγω... καταλήψεων- ωρών διδασκαλίας, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πειθαρχικό έλεγχο.

Από σήμερα, περίπου 500 σχολεία
σε όλη την Ελλάδα (84 στην Αθήνα, 30 στην Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα στην περιφέρεια) θα ξεκινήσουν μαθήματα, διακόπτοντας τις πασχαλινές διακοπές, ώστε να αναπληρώσουν τις ώρες που χάθηκαν λόγω καταλήψεων.

Σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα του Νοεμβρίου, οι ημέρες των καταλήψεων αναπληρώνονται από τις διακοπές του Πάσχα και αν κριθεί απαραίτητο και στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι υπάρχουν αντιδράσεις στο εν λόγω μέτρο, ο Σ. Κεδίκογλου, επεσήμανε πως κατά την γνώμη του οι καθηγητές δεν έχουν λόγο να παρακούσουν τις οδηγίες, αλλά για όσους το κάνουν «θα πρέπει να το δούμε πειθαρχικά» δήλωσε, μιλώντας στο Star.

Ο υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις «εθιμοτυπικές» και «βαθιά αντιδημοκρατικές» όπως τις χαρακτήρισε, καταλήψεις που «φέρνουν ανισότητα στην εκπαίδευση», υπογραμμίζοντας:

«Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε κανένα δεν κάνουν καλό οι καταλήψεις. Ο κακός μαθητής νομίζει ότι γλιτώνει μάθημα, ο καθηγητής κάθεται σπίτι του και πληρώνεται, ενώ ο μαθητής που θέλει να μάθει αναγκάζεται να καταφεύγει στα φροντιστήρια. Στο τέλος όμως χαμένη είναι η μάθηση».

Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας στις 23, 24 και 25 Απριλίου ως απάντηση στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καλυφθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας με σύντμηση των πασχαλινών διακοπών.

Βολές κατά του προέδρου της ΟΛΜΕ
Σχολιάζοντας την στάση της ΟΛΜΕ ο κ. Κεδίκογλου εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της, Θέμη Κοτσιφάκη:

«Ποια η αξιοπιστία της ΟΛΜΕ; Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει ουσιαστικά, όταν την επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις, την εξαργυρώνει και είναι αυτή τη στιγμή υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σφοδρή επίθεση στον κ. Κοτσιφάκη εξαπέλυσε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον Βήμα FM:

«Όταν τον είδα και έμαθα ότι είναι πρόεδρος της ΟΛΜΕ, σκέφθηκα πόσο τερατώδες είναι να αφήνει κανείς το παιδί του στη φροντίδα του κ. Κοτσυφάκη ή κάποιου ανάλογου με αυτόν. Για διάφορους λόγους: αισθητικής, σχέσης με την ελληνική γλώσσα, σχέσης με τη λογική… Ότι ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών είναι κάποιος σαν τον κ. Κοτσυφάκη και εκφράζει τις απόψεις και αντιλήψεις του, με τον τρόπο του, είναι για μένα δείγμα της εσχάτης παρακμής του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Και είναι το χειρότερο ότι εξελέγη, διότι αν είχε διοριστεί από κάποιον, θα ήταν ο οποιοσδήποτε. Σύσσωμοι οι εκπαιδευτικοί, η πλειοψηφία τους δηλαδή, θέλουν να εκφράζονται από τον κ. Κοτσυφάκη και δεν θέλουν να αναπληρώσουν τα μαθήματα και να κάνουν απεργία… Ας το δουν και ας το εκτιμήσουν οι γονείς και τα παιδιά που αύριο θα ψηφίσουν, τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τι συμφέροντα και ιδέες εκφράζει.»ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα