Αριστούχος του ΕΜΠ έγινε άμισθος ιερέας



ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Αριστούχος απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, στέλεχος μεγάλης εταιρείας φωτισμού και αυτοματισμού στην Αθήνα, χειροτονήθηκε άμισθος ιερέας στη μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού Μαγνησίας και ετοιμάζεται να φύγει το...καλοκαίρι στην ορθόδοξη ιεραποστολή στο Μπουρούντι.

Ο 25χρονος Μ. Παπανικολάου χειροτονήθηκε
ιερέας στις 22 Μαρτίου από τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο.

«Ημουν πάντα κοντά στην εκκλησία και ήθελα να προσφέρω στο έργο της από οποιοδήποτε πόστο. Η χειροτονία μου ήταν μια σημαντική στιγμή στη ζωή μου και τώρα μπορώ να φύγω για την Αφρική, για να βοηθήσω σε πρακτικά ζητήματα την Ορθοδοξία, στη Μαύρη Ηπειρο», λέει στο «Εθνος» ο Μιχαήλ Παπανικολάου.

Ο 25χρονος Μ. Παπανικολάου χειροτονήθηκε ιερέας στις 22 Μαρτίου στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγής στο Καπανδρίτι, από τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο και από τότε πηγαίνει στη δουλειά του ντυμένος με ράσο. Οι συνάδελφοί του γνώριζαν την αγάπη του για την εκκλησία και του στάθηκαν στην απόφασή του αυτή, ενώ τίποτα δεν έχει αλλάξει στη στάση τους απέναντί του.

Εθελοντικά
«Πιστεύω ότι αυτό που κάνω εγώ είναι ένα μοντέλο ιεροσύνης που εξελίσσεται. Εγώ θέλω να προσφέρω εθελοντικά στην εκκλησία, αυτό όμως σημαίνει πως θα το κάνω όποτε μπορώ, όποτε το επιτρέπουν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, αλλά η καρδιά μου και το μυαλό μου θα είναι πάντα σε όσους έχουν ανάγκη», αναφέρει.

Αυτές τις μέρες ο νεαρός ιερέας τελεί τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας στο χωριό Προμύρι του Πηλίου, όπου θα βρίσκεται με την οικογένειά του - τη σύζυγο και το μόλις 3 μηνών αγοράκι τους.

Από τα διπλανά Ανω Λεχώνια κατάγεται η μητέρα του, Ασημίνα Κοντογεωργίου, και ο Μ. Παπανικολάου έχει στενούς δεσμούς με την περιοχή. Η μητέρα του και ο πατέρας του, Νικόλαος, καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δέχτηκαν με χαρά την απόφασή του και τον στηρίζουν απόλυτα.

«Οι γονείς μου ήταν από την αρχή δίπλα μου. Οπως και η σύζυγός μου, που άλλωστε είναι επίσης κοντά στην εκκλησία και προσφέρει κι εκείνη εθελοντικά όσο μπορεί», λέει ο νεαρός ιερέας.

Ο ιερομόναχος
Πρότυπό του ήταν ο θείος του, ιερομόναχος, π. Αρτέμιος στη Μονή Γρηγορίου του Αγίου Ορους. Από μικρός, ο Μ. Παπανικολάου τον επισκεπτόταν στην αθωνική πολιτεία και συνδέθηκε μαζί του, και με άλλους μοναχούς, πνευματικά.ΕΘΝΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα