Αδέσποτα ...μια ζωή πεταμένη στο δρόμο

Σήμερα λέω να ανοίξουμε ένα θέμα που μας πονάει όλους τους τους φιλόζωους,τα αδέσποτα.Και λέω μας πονάει γιατί εγώ πραγματικά πονάω όταν βλέπω τόσα...

αδέσποτα στο δρόμο να τους φέρονται σαν σκουπίδια. Δεν είναι σκουπίδια όμως.Είναι ψυχούλες που δεν επέλεξαν να ζούνε με αυτό τον τρόπο,είναι ψυχούλες που κάποιοι ανεύθυνοι τα πέταξαν στο δρόμο,είναι ψυχούλες που ακόμα και σε αυτή την κατάσταση που βρίσκονται αν τα πλησιάσεις προσπαθούν να σου δώσουν όλοι τους την αγάπη.

Αυτό που με στενοχωρεί και με εξοργίζει ταυτόχρονα είναι η αντιμετώπιση των αδέσποτων απο κάποιους
''ανθρώπους''.Γιατί κυνηγάς ανθρωπάκο το αδέσποτο και όχι αυτόν που το παράτησε στο δρόμο;Μήπως άνοιξε την πόρτα μόνο του και επέλεξε να ζήσει στο δρόμο;

Όχι δεν έφυγε μόνο του ,κάποιος το βαρέθηκε.Γιατί όμως να πάρεις ένα σκύλο;Έχεις τις υποχρεώσεις που έχει ένα κατοικίδιο;Ένα κατοικίδιο θέλει χρόνο,χρήμα και τεράστια υπομονή.Είσαι διατεθειμένος να τα ακολουθήσεις όλα αυτά;

Ζώ σε μία πόλη (Ηράκλειο Κρήτης),σε μία χώρα(Ελλάδα) που είμαστε πολύ πίσω στην ζωοφιλία.

Μάλλον ζώ σε μία χώρα που η ζωοφιλία είναι μειονέκτημα,έτσι την θεωρούν αρκετοί.Υπάρχουν μη κερδοσκοπικές φιλοζωικές οργανώσεις που τις αντιμετωπίζουν σας μία οργάνωση που κάνει εγκλήματα.

Συχνά ακούω κάποιους να λένε ότι τους επιτέθηκε κάποιο αδέσποτο.Το αδέσποτο δεν θα αρχίσει να γαβγίζει ή να κινηθεί απειλητικά σε κάποιον άνθρωπο αναίτια(σίγουρα βέβαια υπάρχουν και πολύ λίγες εξαιρέσεις).Να ξέρετε λοιπόν ότι η συντριπτική πλειοψηφία επιθέσεων σκύλων σε ανθρώπους δεν είναι απο αδέσποτους σκύλους αλλά απο δεσποζόμενους, άρα πάλι ο άνθρωπος φταίει που κάνει τον σκύλο του επιθετικό.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα ζώα είναι υποδεέστερα απο εμάς. ΧΑΧΑΧΑΧΑ πολύ αστείο επιχείρημα αυτό.Ο Θεός δημιούργησε τα ζώα για να καλύπτουν τις ανάγκες μας και όχι για να τα κακοποιούμε.Μας έδωσα ξεκάθαρα κάποια για τροφή,κάποια συντροφιά,κάποια για εργασία κτλ.τροκτικο

Δεν δημιούργησε τα ζώα ούτε για διασκέδαση ,ούτε για τα ανήθικα και διεστραμμένα μυαλά μας.

Γιατί ''κύριε'',μικρό ''ανθρωπάκι'' παίρνεις το όπλο σου και πυροβολείς ένα σκυλί;Γιατί βάζεις φόλες ανεξέλεγκτα που μπορούν ακόμα να βλάψουν και τα παιδιά σου;

Ακόμα να ξέρετε ότι κάποιος που κακοποιεί ένα ζώο μπορεί με την ίδια ευκολία να κάνει το ίδιο και σε έναν άνθρωπο. Σε μία μελέτη αναφέρεται ότι το 88% όσων κακοποιούν παιδιά, είχαν επίσης κακοποιήσει ζώα στο σπίτι τους. Σε έρευνα του Johns Hopkins University από το 1994 ως το 2000, σε 11 πόλεις των ΗΠΑ, η κακοποίηση ζώων ήταν ένας από τους τέσσερις σημαντικότερους δείκτες που φανέρωναν πιθανούς μελλοντικούς κακοποιούς! Το 70% όσων είχαν κακοποιήσει ζώο, βρέθηκαν να έχουν κάνει κι άλλα εγκλήματα ενώ το 44% είχε πειράξει ανθρώπους. (Arluke, A.and Luke, C. 1997). Σε άλλη έρευνα, 99% (!!!) όσων κακοποίησαν ζώο είχαν καταδικαστεί για άλλα εγκλήματα και το 100% ανθρώπων που είχαν διαπράξει σεξουαλική δολοφονία, είχαν επίσης κακοποιήσει ζώα! Το 61,5% από αυτούς που είχαν κακοποιήσει ζώο, είχαν επιτεθεί σε ανθρώπους. (Clarke, J. P. 2002) Το 63,3 % των κρατουμένων λόγω καταδίκης για βίαια εγκλήματα, έχουν παραδεχτεί ότι έχουν κακοποιήσει ζώα (χώρια αυτούς που δεν το παραδέχονται) (Schiff Louw Ascione, 1999). Παράλληλα, η αστυνομία θεωρεί επίσημα ότι η κακοποίηση ζώων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προβλεφθεί αν κάποιος θα διαπράξει στο μέλλον κάποια επίθεση (κυρίως σεξουαλική).

Βέβαια φταίμε και εμείς κάποιες φορές,οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων,που δίνουμε τροφή σε όλους αυτούς τους ανεγκέφαλου με τα να μην μαζεύουμε τις ακαθαρσίες των κατοικίδιων μας στην μέση του δρόμου ή ενός πάρκου που παίζουν παιδιά.Αλλά και παλι δεν φταίει το ζώο φταίμε εμείς οι άνθρωποι.

Βγάζω λοιπόν το συμπέρασμα ότι σαν λαός δεν έχουμε παιδεία πλέον.Ατούς βέβαια που δεν καλλιεργεί την ζωοφιλία είναι το κράτος, ποιό κράτος θα μου πείτε,τλπ ότι υπάρχει.

Πρέπει στα σχολεία απο μικρά τα παιδιά να μαθαίνουν το τι είναι ένα ζώο,το τι μας προσφέρει και γενικά να τα φέρνουν απο μικρά σε επαφή με τα ζώα ώστε να μαθαίνουν πως να συμπεριφέρονται απέναντι τους. Έλεος υπάρχουν τόσα μαθήματα που δεν προσφέρουν τίποτα στα παιδιά.

Να μην υιοθετείτε κανένα σκυλί ατσιπάριστο, να υπάρχουν πρόστιμα,να να να να να να υπάρχουν τόσα που μπορούν να γίνουν ώστε με την πάροδο του χρόνου να μην υπάρχουν αδέσποτα.

Έχω ακούσει πάρα πολλές ιδέες για την λύση των αδέσποτων ,το κράτος όμως γιατί δεν κάνει κάτι;

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν εμείς οι φιλόζωοι τουλάχιστον να αλλάξουμε ,όπως μπορεί ο καθένας,αυτόν τον άθλιο κόσμο για τα αγαπημένα μας ζωάκια.

Δεν θα πω ότι δεν έχω πάρει αγάπη από άνθρωπο όπως απο τα ζώα γιατι θα είναι ψέμα, μπορώ να πώ όμως μέσα απο την καρδιά μου ότι την πίκρα που μας δίνουν οι άνθρωποι πολλές φορές δεν μας την έχει δώσει κανένα ζώο ποτέ.

Ευχαριστώ που διαβάσετε τις απόψεις μου!!!!

«Όποιος έχει συνηθίσει να θεωρεί τη ζωή ενός ζώντος πλάσματος ευτελή, κινδυνεύει να φτάσει επίσης και στην ιδέα για ευτελείς ανθρώπινες ζωές», έγραψε ο ανθρωπιστής Δρ Άλμπερτ Σβάϊτσερ.
lifewith-dog.blogspot.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα