Samsung> Ο απόλυτος "χειρισμός με τα μάτια και τα χέρια "

«Σύντροφο ζωής» φιλοδοξεί να καταστήσει η Samsung το νεότερο «έξυπνο» κινητό της τηλέφωνο Galaxy S 4. Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες που έχει προσθέσει στο κορυφαίο smartphone της για την λήψη φωτογραφιών (και με τις δύο κάμερες σε ένα ενιαίο βίντεο και με αργή κίνηση, και λήψη....
φωτογραφιών με ήχο) και την εκτύπωσή τους μέσω συνεργαζόμενης διαδικτυακής υπηρεσίας.
Το
κορυφαίο μοντέλο της σειράς Galaxy έχει οθόνη 5 ιντσών HD Super AMOLED, μια τεχνολογία η οποία, όπως υποστηρίζει ο κατασκευαστής, παρέχει εκπληκτική ποιότητα εικόνας και μεγαλύτερη ευκολία στην ανάγνωση.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η εταιρεία στις δυνατότητες της κάμερας του S 4 και στις λειτουργίες που αξιοποιούν την κύρια κάμερα στο πίσω μέρος του (13Mpixel) και την δευτερεύουσα, μπροστά (2Mpixel).
Συγκεκριμένα, αναφέρει πως, η 13 megapixel κάμερα περιλαμβάνει μια σειρά από πρωτοποριακές λειτουργίες, όπως:
- Dual Camera, που επιτρέπει στον φωτογράφο να γίνει μέρος της φωτογραφίας (όπως είχαμε την ευκαιρία να δούμε, δημιουργεί ένα ένθετο μικρό παράθυρο στο βίντεο, όπου εμφανίζεται και ο χρήστης που κρατάει το smartphone κατά τη λήψη με την κύρια κάμερα)
- Drama Shot, «για να μη χάνετε ούτε στιγμή από τις σκηνές δράσης» (η δράση αποτυπώνεται σε μια φωτογραφία-, για παράδειγμα, κάνοντας μια βουτιά στην πισίνα από βατήρα εμφανίζεται στην ίδια φωτογραφία η εξέλιξη στην στάση του σώματος)
- Sound and Shot, μια πρωτοποριακή λειτουργία που δίνει ήχο στις φωτογραφίες (καταγράφεται ο ήχος στον περιβάλλοντα χώρο, και έτσι, ξυπνά την ανάμνηση που κατέγραψε η φωτογραφία)
- Story Album, για τη δημιουργία ξεχωριστών φωτογραφικών άλμπουμ, τα οποία ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παραγγείλει και να παραλάβει στον χώρο του, μέσω της συνεργασίας της Samsung με την εταιρεία Blurb (με έδρα τις ΗΠΑ).

Ακόμα, ιδιαίτερη έμφαση φαίνεται να δίνει η Samsung στην δημιουργία κοινοτήτων χρηστών με το ίδιο smartphone, κάτι που ξεκίνησε ήδη από το Samsung Galaxy S III. Το Galaxy S4 είναι το πρώτο smartphone που επιτρέπει στους χρήστες να ζήσουν την εμπειρία της ανταλλαγής φωτογραφιών, μουσικής (κάθε S4 λειτουργεί ως ένα επιπλέον ηχείο), αρχείων και παιχνιδιών με τους φίλους τους, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, χωρίς να χρειάζονται δίκτυο, μέσω της υπηρεσίας Group Play.
Επίσης, έμφαση δίνεται στην υπηρεσία S Translator που αναλαμβάνει την άμεση μετάφραση φωνής ή κειμένου σε 10 γλώσσες (χωρίς υποστήριξη της ελληνικής και με υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει σύνδεση δικτύου, με εξαίρεση συχνές φράσεις στις υποστηριζόμενες γλώσσες).
Εντυπωσιακές πάντως είναι οι νέες «έξυπνες» λειτουργίες, που ανιχνεύουν το πρόσωπο, ερμηνεύουν τη φωνή και τις κινήσεις για την χρήση του smartphone. Η λειτουργία Smart Pause επιτρέπει τον έλεγχο της οθόνης σύμφωνα με το βλέμμα: Παρακολουθώντας βίντεο, αυτό διακόπτεται όταν ο χρήστης στρέψει αλλού το βλέμμα του από την οθόνη του κινητού, και ξεκινά πάλι αμέσως, όταν ο χρήστης ξανακοιτάξει στην οθόνη. Ταυτόχρονα, η λειτουργία Smart Scroll προσφέρει τη δυνατότητα μετακίνησης του περιεχομένου της οθόνης προς τα πάνω ή κάτω, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να αγγίξει την οθόνη. Οι λειτουργίες Air View και Air Gesture παρέχουν στον χρήστη μια σειρά από ευκολίες, όπως πρόσβαση στο περιεχόμενο ενός βίντεο με το πέρασμα του δαχτύλου πάνω από το αρχείο ή την αλλαγή σελίδων με μια απλή κίνηση του χεριού. Η υπηρεσία WatchON μετατρέπει το κινητό τηλέφωνο σε τηλεχειριστήριο (διαθέτει θύρα υπέρυθρων ακτίνων).
Τέλος, η υπηρεσία S Health βοηθάει τον χρήστη να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του και να διατηρείται σε φόρμα, προσφέροντας μια σειρά από λειτουργίες, όπως ημερολόγιο διατροφής, άσκησης και παρακολούθησης ύπνου (ορισμένες λειτουργίες ενεργοποιούνται σε συνδυασμό με ειδικά αξεσουάρ.)kourdisto portocali
Keywords
Τυχαία Θέματα