H Mary-Louise Parker μπαίνει με φόρα στα 50

Στο Red 2, που προβάλλεται στις αίθουσες, η MILF του Weeds κλέβει και πάλι την παράσταση. Ναι, όπως πάντα.
Είναι παράδοξο να αποκαλούμε hot right now κάποια που τον Αύγουστο μπαίνει στα 50. Ακόμη και αν διαθέτει τα πόδια 20άρας. Η αλήθεια είναι ότι η Mary-Louise είναι καυτή ήδη από το 2005, όταν έκανε σεξ με ένα αντίπαλο έμπορο ναρκωτικών σε ένα σοκάκι πάνω στο καπό του αυτοκινήτου του.
Αυτή ήταν η πρώτη από τις δεκάδες φορές που η Nancy Botwin ενέδωσε στις ορέξεις της ή εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ήταν μια λευκή μάνα που πουλούσε μαριχουάνα
σε ένα κόσμο γεμάτο αποβράσματα, συνήθως σοκολατί απόχρωσης.
Τα οποία προφανώς και στεκόντουσαν προσοχή όταν την έβλεπαν να μπαίνει στις ζωές τους φορώντας μίνι φορέματα (σ.σ. σε οχτώ σεζόν δεν θυμάμαι λήψη που να μην φαίνονται τα πόδια της) και ρουφώντας με το καλαμάκι τον παγωμένο καφέ που είχε πάντα μαζί της.

Χωρίς να έχουν ιδέα ότι αυτή, με κάποιο τρόπο, θα ήταν τελικά η καταστροφή τους.

'Για να ρίξεις μια ηθοποιό πρέπει να είσαι πλούσιος και να έχεις φίλους παραγωγούς. Για να ρίξεις εμένα το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις μια κιθάρα και να ξέρεις πώς να την κάνεις να μιλά' Γιατί μπορεί το Weeds να αποτελεί πλέον τηλεοπτική ιστορία καθώς μας άφησε χρόνους -και μάλιστα, κατά πολλούς, κάποιες σεζόν πιο πέρα από ότι θα έπρεπε- αλλά υπήρχε μια εποχή που το προκλητικό μισοχαμόγελο της Mary-Louise ήταν κυριολεκτικά παντού.
Στα εξώφυλλα των τηλεοπτικών περιοδικών, στην σκηνή των Golden Globes (σ.σ. κέρδισε το 2006-είχε και μια 'κάβα' από το Angels in America του 2004), στα ΧΧΧ βιντεάκια (που έδειχναν θρυλικές σκηνές της όπως αυτή που την πυγοραπίζει στο πίσω μέρος μιας λιμουζίνας ένας μεξικάνος δήμαρχος ή κάνει άγριο sex με ένα μπαρμαν) και στις σελίδες του Esquire.

view as one page Είτε φωτογραφιζόμενη να φτιάχνει πίτες φορώντας μόνο τα εσώρουχά της, είτε γράφοντας (σ.σ. είχε την δική της στήλη) εξαιρετικά κομμάτια για το πώς μπορείς να ρίξεις μια γυναίκα ή για το τι θυμάται από τον πατέρα της.

'Η γύμνια είναι το καλύτερο κουστούμι που μπορείς να φορέσεις. Κανείς δεν σε κοιτάζει ως άνθρωπο, το μόνο που βλέπουν είναι το κορμί σου. Μου αρέσει' Η αλήθεια είναι ότι, βλέποντας την Mary-Louise γενικότερα, θέλεις να είσαι δίπλα της. Χωρίς να είναι εκθαμβωτικά όμορφη, εκπέμπει ένα αέρα αρχοντιάς και μια υπόκωφη σεξουαλική αύρα που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι το γεγονός ότι σου αρέσει, σε κάνει αυτόματα καλύτερο άντρα.

Δεν μπορώ πραγματικά να φανταστώ κάποια καλύτερη για τον ρόλο της Nancy Botwen. Όπως δεν μπορώ να φανταστώ κάποια χειρότερη από εκείνη για τον ρόλο της Teri Hatcher στο Desperate Housewives.
Αυτόν δηλαδή που αρνήθηκε –ενώ ήταν σχεδόν εξασφαλισμένη επιτυχία- για να παίξει στο Weeds, στο οποίο κανένας δεν έδινε την παραμικρή ελπίδα.
Αλλά έτσι ήταν ανέκαθεν η Mary-Louise. Μια γυναίκα που είχε το θάρρος να κάνει τις δικές της επιλογές και να δέχεται δημόσια σφαλιάρες με ασύγκριτη αξιοπρέπεια.

Όπως συνέβη ότι ο επί 7 χρόνια σύντροφός της, Billy Crudup, την παράτησε για χάρη της Claire Danes ενώ ήταν ήδη επτά μηνών έγκυος με τον γιο του.
Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της ζωής της (σ.σ. ένα γιο που μεγαλώνει μόνη της, μαζί με ένα κοριτσάκι από την Αιθιοπία που υιοθέτησε κάποια χρόνια μετά).

Επίσης είναι κρίσιμο να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. Όπως ότι η Mary-Louise έχει όντως μια άνεση με τις γυμνές σκηνές. Όχι όμως γενικότερα, ούτε επειδή ήταν απεγνωσμένη να κρατηθεί στην δημοσιότητα. Γδύνεται γιατί το απαιτεί η δουλειά της. Δηλαδή ο εκάστοτε ρόλος.

Ενώ είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η Parker είχε ήδη 20 χρόνια καριέρας πίσω της προ Weeds, με τους περισσότερους να την θυμούνται από το West Wing και το Angels in America.
Αν και, παρόλο που αυτό το ΣΚ στην Αμερική παίζει ταυτόχρονα σε δυο ταινίες (την γκόμενα του Bruce Willis στο RED 2 και στο φουτουριστικό RIPD δίπλα στον Jeff Bridges) δεν νομίζω ότι θα την απολαύσουμε για πολύ καιρό ακόμη.

'Έχω σχεδόν τελειώσει με την υποκριτική. Ο κόσμος έχει γίνει πολύ κακιασμένος για μένα. Όλοι αυτοί που μπαίνουν το βράδυ στο ίντερνετ και επιτίθενται σε όσους πιστεύουν ότι έχουν πιο χαρούμενες ζωές από εκείνους' Με άλλα λόγια, για άλλη μια φορά, το συμπέρασμα είναι ότι 'Το χαραμίσαμε το κορμί, πατριώτη'oneman
Keywords
Τυχαία Θέματα