Υπουργείο Εργασίας: «Οι αιρετοί αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους πολίτες»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας διαψεύδει όσα κυκλοφόρησαν στον Τύπο την Κυριακή, περί εξαίρεσης των βουλευτών από τον νόμο για την περικοπή συντάξεων.

«Οι αιρετοί αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους λοιπούς ασφαλισμένους της χώρας» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Οι μόνες κατηγορίες συνταξιούχων του Δημοσίου που έχουν εξαιρεθεί από την εφαρμογή του νόμου, είναι αυτές που αναφέρονται ρητά

στο άρθρο 4 του νέου ασφαλιστικού νόμου ν. 4387/2016 (πολεμικές συντάξεις, συντάξεις Εθνικής Αντίστασης, συντάξεις λογοτεχνών-καλλιτεχνών, προσωπικές συντάξεις, συντάξεις, λόγω ανικανότητας που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα, εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης).

Σε καμία περίπτωση, δεν συνεπάγονται εξαίρεση των βουλευτών και αιρετών α’ και β’ βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης

«Σχετικά με παραπλανητικές αναφορές στον Τύπο, αποδεικνύονται αμέσως ψευδείς. Σε ό,τι αφορά τους ευρισκόμενους εν θητεία βουλευτές, δεν συντρέχει λόγος έκδοσης των συντάξεων και, ως προς τον επανυπολογισμό, πρόκειται για μία διαδικασία που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31/12/2018 και, έως τότε, θα έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος και γι’ αυτήν την κατηγορία».

Το άρθρο Υπουργείο Εργασίας: «Οι αιρετοί αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους πολίτες» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα