ΥΠΕΣ: Όλα έτοιμα για τις εκλογές από τεχνολογική και διοικητική άποψη

«Όλα είναι έτοιμα και από τεχνολογική και από διοικητική άποψη», διαβεβαίωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης μετά την επιτυχή γενική δοκιμή του ΥΠΕΣ για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Αρχικά, επισήμανε, ότι «από τεχνολογική άποψη, δοκιμάστηκαν όλα τα δίκτυα και από

διοικητική άποψη όλοι οι υπάλληλοι ήταν στις θέσεις τους σαν να βρισκόμασταν ήδη την ημέρα των εκλογών και διαπιστώθηκε ότι είμαστε ετοιμοπόλεμοι για τις εκλογές».

Μετά την πρόβα ο κ. Μανιτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό και τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη, οι οποίοι διαβεβαίωσαν τον υπουργό ότι «η εκλογική διαδικασία διεξάγεται ομαλά και χωρίς προβλήματα».

Ο υπουργός Εσωτερικών υποσημείωσε ότι «την κύρια ευθύνη και το βάρος για τη διενέργεια των εκλογών τα επωμίζονται οι δήμοι κατά πρώτο λόγο και οι περιφέρειες, καθώς οι δήμοι και οι δημοτικοί υπάλληλοι φροντίζουν τα εκλογικά καταστήματα, την παράδοση των σάκων, την παραλαβή των αποτελεσμάτων και την αποστολή τους μετά στις περιφέρειες, οι οποίες συγκεντρώνουν τα αποτελέσματα και τα μεταφέρουν στο Υπουργείο Εσωτερικών».

Από την πλευρά του ο κ. Σγουρός, επισήμανε ότι «για πρώτη φορά τα αποτελέσματα θα μπορέσουν να δοθούν πολύ πιο σύντομα από όσο δίνονταν τις άλλες φορές, λόγω της καινούριας εφαρμογής μέσω φαξ». Όπως τόνισε, «στις 21.30 το βράδυ ένα πολύ έγκυρο και γρήγορο αποτέλεσμα με βάση τις μεταδόσεις των αποτελεσμάτων που θα γίνονται μέσω των δήμων στην περιφέρεια και από την περιφέρεια στο ΥΠΕΣ».

Keywords
Τυχαία Θέματα