Βρετανικές αεροπορικές επιδρομές κατά τζιχαντιστών μέχρι το 2017

Στην απόφαση να παρατείνει την επιχείρηση βομβαρδισμού θέσεων των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ κατά ένα χρόνο προέβη η Βρετανία.

Έτσι, λοιπόν η Βρετανία θα συνεχίσει τις αεροπορικές επιδρομές μέχρι τον Μάρτιο του 2017.

«Τα Tornado της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν εκατοντάδες πλήγματα για να βοηθήσουν τις ιρακινές δυνάμεις να απωθήσουν το ΙΚ στην κουρδική περιοχή και σε πόλεις-κλειδιά όπως η Τικρίτ και η Μπαΐτζι. Θέλουμε να συνεχίσουμε με αυτό τον δρόμο και έτσι παρατείνουμε για ένα χρόνο, έως τον Μάρτιο του 2017,

τη διάρκεια ζωής της μοίρας αριθμός 12», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μάικλ Φάλον.

Είναι η δεύτερη φορά που το Λονδίνο αναβάλλει τη «συνταξιοδότηση» των οκτώ Tornado που αναχωρούν για αποστολές πάνω από το Ιράκ από τη βάση τους στην Κύπρο.

Αρχικά τα αεροσκάφη επρόκειτο να αποστρατευθούν από φέτος και να αντικατασταθούν από τα πιο σύγχρονα Typhon. Όμως, τον Σεπτέμβριο, οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν την πραγματοποίηση αεροπορικών πληγμάτων στο Ιράκ και την ένταξη στον διεθνή συνασπισμό που μάχεται κατά του ΙΚ.

Έτσι τα Tornado θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται για άλλο έναν χρόνο και μπορεί ακόμα και να χρησιμοποιηθούν για αποστολές πάνω από τη Συρία, αν το Κοινοβούλιο αποδεχθεί την επιθυμία της κυβέρνησης και ψηφίσει υπέρ μίας τέτοιας επέκτασης το φθινόπωρο.

Το προηγούμενο έτος οι βουλευτές είχαν αποφασίσει παρά την πρόθεση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον κατά της επέμβασης στη Συρία, εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα