«Βράζουν» οι Δήμοι, και στην Κρήτη, για τις θέσεις της Κοινωφελούς Εργασίας!

«Φουντώνει» το κύμα των αντιδράσεων στους Δήμους, με αφορμή την κατανομή για τις προσλήψεις του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Σύμφωνα με το Cretalive, πολλοί Δήμοι «βράζουν» κυριολεκτικά μετά τις ανακοινώσεις καθώς διαπίστωσαν ότι δεν έχουν τηρηθεί τα πληθυσμιακά κριτήρια με τις βολές να εκτοξεύονται κυρίως κατά του Υφυπουργού Εργασίας, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Και αναρωτιούνται πώς είναι,

για παράδειγμα, δυνατόν την ώρα που τηρούνται, όπως λέγεται, τα πληθυσμιακά κριτήρια, σε ένα Δήμο όπως το Ηράκλειο με πληθυσμό 173.993 άτομα να προσλαμβάνονται μόλις 310 άτομα και σε έναν πολύ μικρότερο δήμο όπως η Ιεράπετρα, με πληθυσμό μόλις 27.602 άτομα να ωφελούνται 110 άνθρωποι;

Ή στην περίπτωση του Δήμου Μαλεβιζίου με πληθυσμό 24.864 να ωφελούνται μόλις 76 άτομα; Ενώ στα Χανιά, με πληθυσμό 108.642 άτομα, η κατανομή προβλέπει πρόσληψη … 280 ατόμων!

Όσο περνά όμως η ώρα, οι αντιδράσεις κορυφώνονται και κατά της ΚΕΔΕ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί Δήμαρχοι στην Κρήτη ετοιμάζουν φάκελο για να προσφύγουν μέχρι και στην ΕΕ με στόχο ακόμη και το … μπλοκάρισμα του προγράμματος!

Ο Νομός Ηρακλείου θεωρείται ιδιαίτερα ριγμένος σε σύγκριση με το νομό Λασιθίου, ενώ υπάρχει σχετική Κίνηση από δημάρχους του νησιού που ετοιμάζουν συγκεκριμένες δράσεις, μεταξύ αυτών η σύνταξη επιστολών και προς την ΚΕΔΕ.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να ζητηθεί η έκτακτη σύγκληση της ΠΕΔ Κρήτης για το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα