Βόρεια Ελλάδα : Μάστιγα οι σπείρες κλεφτών αυτοκινήτων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

του Πέτρου Καρσιώτη

Στο… ύπαιθρο, μέσα σε φυσική πυκνή βλάστηση, που λειτουργούσε σαν… κουρτίνα διέλυαν σε ανταλλακτικά δεκάδες κλεμμένα φορτηγάκια από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, μέλη συμμορίας κλεφτών αυτοκινήτων.Ο λόγος που τα μέλη τη σπείρας, αποφάσισαν να τα κλεμμένα οχήματα μακριά από στεγασμένο χώρο η συνεργείο ήταν για να μην… ακούνε οι περίοικοι τα χτυπήματα και το θόρυβο του… τεμαχισμού και ενημερώσουν την Αστυνομία!

Η νέα

σπείρα-μάστιγα για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων εξαρθρώνεται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Συνελήφθη ήδη, όπως αναφέρεται, ηγετικό μέλος του κυκλώματος και έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τριών ακόμη συνεργών του, που αναζητούνται. Μεταξύ των αναζητουμένων είναι και υπήκοος αφρικανικής χώρας, ο οποίος συνεργαζόταν με τη σπείρα, αγοράζοντας μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, καθώς δραστηριοποιείται στην αγοραπωλησία μεταχειρισμένων εξαρτημάτων αυτοκινήτων σε χώρες της Αφρικής!!!

Η δράση της συμμορίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, συνίσταται σε:

• κλοπές οχημάτων στη Βόρεια Ελλάδα,

• μετέπειτα αποσυναρμολόγησή τους και

• μεταπώληση είτε αυτούσιων είτε μερών τους ως ανταλλακτικά

και εντοπίζεται κατά το τελευταίο τετράμηνο, στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Ημαθίας.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις, από τον Αύγουστο του 2016, συνέστησαν ομάδα με σκοπό τις κλοπές οχημάτων. Από τον Αύγουστο έως το Νοέμβριο, με την καθοδήγηση του συλληφθέντα, αφαίρεσαν από τις προαναφερόμενες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, τριάντα ένα οχήματα, στην πλειοψηφία τους φορτηγά. Είτε τα πουλούσαν αυτούσια είτε, αφού τα αποσυναρμολογούσαν, μεταπωλούσαν μέρη τους ως ανταλλακτικά, μεταξύ άλλων και σε άνδρα αφρικανικής καταγωγής, ο οποίος δραστηριοποιείται στην αγοραπωλησία μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων σε χώρες της Αφρικής.

Προκειμένου μάλιστα, να μη γίνει αντιληπτή η δράση τους από τους περίοικους , οι δράστες, ανακοινώνει η Αστυνομία, πραγματοποιούσαν τις κατατμήσεις των οχημάτων σε απομακρυσμένο και ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο που περιβαλλόταν από πυκνή βλάστηση, στην ευρύτερη περιοχή του Εχεδώρου. Εντοπίστηκαν στον προαναφερόμενο χώρο, ακέραια και αποσυναρμολογημένα κλεμμένα οχήματα, καθώς και κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας τους.

Υπογραμμίζεται ότι, προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους, έβαζαν φωτιά στα εναπομείναντα κομμάτια των κλεμμένων οχημάτων.Οι δράστες, κατά το παρελθόν, έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές για συναφή αδικήματα.

Το άρθρο Βόρεια Ελλάδα : Μάστιγα οι σπείρες κλεφτών αυτοκινήτων εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα