Βόλος: Δήμος και Περιφέρεια αναλαμβάνουν την ευθύνη λειτουργίας του περιφερειακού

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι τοπικοί φορείς για να πιέσουν την υπηρεσία, ώστε το νέο κομμάτι του περιφερειακού του Βόλου (από το λόφο Γορίτσας μέχρι τα Αστέρια Αγριάς) να παραδοθεί στις 27 Αυγούστου που λήγει η συμβατική προθεσμία.

Σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Δημαρχείο Βόλου, αποφασίστηκε, την ευθύνη συντήρησης του έργου να αναλάβουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου, μετά την πάροδο των έξι μηνών από την παράδοση, που έχει την ευθύνη συντήρησης ο ανάδοχος.

Στην τεχνική και πολιτική σύσκεψη που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο

Δημαρχείο Βόλου, παρέστησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο νυν και ο νέος δήμαρχοι Βόλου κ.κ. Πάνος Σκοτινιώτης και Αχιλλέας Μπέος, η Ιουλία Καρυά, προϊσταμένη της ΕΥΔΕ ΟΣΥΕ ΤΚΕ Καρδίτσας, της υπηρεσίας του ΥΠΟΜΕΔΙ η οποία έχει την ευθύνη του έργου και ο ανάδοχος του έργου Απόστολος Αλεξόπουλος.

Η σύσκεψη διήρκεσε πάνω από 1,5 ώρα και μετά το τέλος της, έγιναν δηλώσεις από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, εκ μέρους όλων των πολιτικών παραγόντων.

«Ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε με πράξεις. Και η πράξη είναι ότι στις 27 Αυγούστου, όταν λήγει η συμβατική προθεσμία της ολοκλήρωσης του έργου του περιφερειακού, από το λόφο Γορίτσας ως τα Αστέρια Αγριάς, να δοθεί στην κυκλοφορία», επισήμανε ο Κώστας Αγοραστός, που ζήτησε από την ΕΥΔΕ ΟΣΥΕ ΤΚΕ Καρδίτσας να είναι έτοιμη και να παραδώσει έγκαιρα το έργο.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι Περιφέρεια και Δήμος Βόλου αποφάσισαν τον τρόπο με τον οποίο θα δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος και αναμένουν να δοθεί εντολή στον εργολάβο να συνεχίσει τις εργασίες για την τοποθέτηση των στηθαίων και τις υπόλοιπες σημάνσεις, για την εύρυθμη λειτουργία του περιφερειακού.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι, Δήμος και Περιφέρεια, να αναλάβουμε τη λειτουργία του έργου. Να είναι έτοιμη και η υπηρεσία να μας παραδώσει έγκαιρα το έργο. Ο δρόμος πρέπει να δοθεί άμεσα για να τεθεί σε λειτουργία και να αποσυμφορήσουμε την πόλη του Βόλου. Αυτό είναι το μέλημα, η αγωνία και η καθημερινή ανησυχία μας και αυτό θα το πετύχομε με τη συνεργασία», ήταν η δήλωση του Κώστα Αγοραστού.

Ο εργολάβος δεσμεύτηκε ότι ο δρόμος μέχρις τις 27 Αυγούστου θα είναι έτοιμος, ανέφερε ο Κ. Αγοραστός, που συμπλήρωσε ότι ο ανάδοχος θα έχει την ευθύνη της συντήρησης για έξι μήνες μετά την παράδοση του έργου (κάτι που προβλέπεται στη σύμβαση που υπογράφηκε) και στη συνέχεια την ευθύνη λειτουργίας του έργου θα έχουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου.

Πάντως, έκρουσε κώδωνα κινδύνου για την έγκαιρη παράδοση του περιφερειακού «επειδή γνωρίζουμε πως κινούνται τα δημόσια έργα και οι διαδικασίες και επειδή παρακολουθούμε το έργο 3,5 χρόνια τώρα, πρέπει να είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι και να πιέζουμε συνεχώς για να μη φύγει κανένας κρίκος από την αλυσίδα της λειτουργίας του έργου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ήταν καθησυχαστικός σχετικά με την ευθύνη λειτουργίας του έργου από τους τοπικούς φορείς.

Πηγή: magnesianews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα