Βίντεο- σοκ από Μιανμάρ: Αστυνομικοί βασανίζουν μουσουλμάνους

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σοκ προκαλεί το video που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει αστυνομικούς να βασανίζουν τη μειονότητα μουσουλμάνων Ροχίνγκια, στην πολιτεία Ραχίν.

Η βία εναντίον τους είναι γνωστή και αυτό το video δεν είναι το πρώτο που κυκλοφορεί. Ως τώρα η κυβέρνηση της Μιανμάρ δήλωνε πως

η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, διαψεύδοντας τις φήμες για γενοκτονία και απάνθρωπη συμπεριφορά εις βάρος των Ροχίνγκια.

Τώρα, είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση αλλάζει τακτική.

Χτες, ανακοίνωσε τη σύλληψη πολλών αστυνομικών, αλλά και τα ονόματα τεσσάρων, καθώς και αυτού που τράβηξε αυτά τα σοκαριστικά πλάνα. «Όσοι ταυτοποιήθηκαν έχουν συλληφθεί», ανέφερε το γραφείο Τύπου της πρωθυπουργού Αούνγκ Σαν Σου Κι σε ανακοίνωσή του.

«Δυστυχώς οι σκηνές δεν είναι ούτε μεμονωμένες ούτε μοναδικές», εκτίμησε ο Μάθιου Σμιθ γενικός διευθυντής της τοπικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Fortify Rights. «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση αναγνώρισε το βίντεο, όμως μένει να δούμε τι θα γίνει τώρα. Η ατιμωρησία εξακολουθεί να βασιλεύει στην πολιτεία Ραχίν», συμπλήρωσε.

Πενήντα χιλιάδες Ροχίνγκια έχουν αναγκαστεί από τον Οκτώβρη να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας μιας επιχείρησης του στρατού που ξεκίνησε ως αντίποινα για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν από ενόπλους στις 9 Οκτωβρίου εναντίον αστυνομικών τμημάτων στην επαρχία αυτή.

Οι πρόσφυγες που μπαίνουν στο Μπανγκλαντές, έχουν καταγγείλει τα βασανιστήρια τους που περιλαμβάνουν φόνους, βιασμούς και κακοποίηση κάθε είδους

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν χαρακτήρισε πρόσφατα την συμπεριφορά της κυβέρνησης «απερίσκεπτη, αντιπαραγωγική και αναίσθητη», μπροστά στις καταγγελίες των Ροχίνγκια.

Η μουσουλμανική αυτή μειονότητα, με το 90% να είναι βουδιστές και απάτριδες, θεωρούνται ξένοι στη χώρα, ενώ δεν μπορούν να εργαστούν, να πάνε σχολείο και να έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία.

Δείτε το video:

Το άρθρο Βίντεο- σοκ από Μιανμάρ: Αστυνομικοί βασανίζουν μουσουλμάνους εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα