Β. Μεϊμαράκης: «Η κυβέρνηση μας πήγε πολύ πίσω στην εποχή του 2012″

«Οι εκλογές θα είναι καταστροφή για την οικονομία» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ, ενώ αναρωτήθηκε ότι μήπως τελικά παραμένει στόχος η έξοδος από το ευρώ και για το λόγο αυτό αποδέχθηκε ο κ. Τσίπρας ένα τόσο βαρύ πακέτο μέτρων;
Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπλίτευσης τόνισε επίσης ότι η δεδηλωμένη

δεν χάνεται με 120 ή 119 βουλευτές. Η δεδηλωμένη χάνεται μόνο με πρόταση δυσπιστίας, ή σε περίπτωση που ζητήσει παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και δεν την πάρει.

Ανέφερε επίσης, ότι είναι ανοικτός σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, στον οποίο θα κάνει την κριτική του για τα λάθη που έχουν γίνει αλλά και που θα γίνουν στο μέλλον, ενώ πρόσθεσε ότι η ΝΔ «έβαλε πλάτη» για τη χώρα και όχι για το κομματικό συμφέρον.

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Μεϊμαράκη

– «Οι εκλογές θα είναι καταστροφή και για την οικονομία, αν γίνουν θα τις κερδίσουμε αλλά θέλω να δω το διακύβευμα, όταν το δω θα σας πω και γιατί θα κερδίσουμε».

– «Μήπως, τελικά, στόχος παραμένει η έξοδος από το ευρώ και γι’ αυτό αποδέχθηκε ένα τόσο βαρύ πακέτο μέτρων που θα κάνει τους πολίτες να δυσφορήσουν;»

– «Συνεργασία μακράς πνοής με την κυβέρνηση θα μας προβληματίσει θετικά, αλλά σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση η Χρυσή Αυγή;»

– «Τι σημαίνει κυβέρνηση ειδικού σκοπού, αν βρούμε τον ειδικό σκοπό, αν βρούμε ένα πρόγραμμα μακράς πνοής μπορούμε να συζητήσουμε. Όμως η άλλη πλευρά δεν το θέλει, από την μεριά τους δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης».

– «Την πρωτοβουλία των κινήσεων την έχει ο πρωθυπουργός, εγώ του λέω ότι αν θέλεις μπορείς να κάνει εκλογές, αν πάμε για εκλογές όμως θα μας πεις γιατί πάμε σε εκλογές, γιατί αίσθησή μου είναι ότι πας σε εκλογές γιατί θέλεις να ξεκαθαρίσεις τα εσωκομματικά σου».
– «Στην συνολική διακυβέρνηση διαφωνούμε, όμως ψηφίζουμε τα μέτρα για να σταθούμε στην Ευρώπη, η δική μας πολιτική ήταν και είναι πολιτική εθνική».
– «Είμαστε συναινετικοί, είμαστε της συνεννόησης, βάζουμε την χώρα πάνω από το κομματικό κόστος, όμως υπάρχουν κάποια όρια ανοχής που δεν πρέπει να ξεπερνά η κυβέρνηση ούτε η Ευρώπη. Ο μεν πρωθυπουργός πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να λέει ότι φέρνει μία συμφωνία που δεν την πιστεύει. Οι ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν όρια ανοχής των κοινωνικών ομάδων».

– «Δεν πιστεύω ότι οι πολιτικές του μνημονίου είναι φιλελεύθερες και ότι μας οδηγούν στην ανάπτυξη. Εμείς πιστεύουμε ότι τα μέτρα είναι απολύτως υφεσιακά και τα χρεώνουμε στον κ. Τσίπρα».

– «Εγώ ήμουν αλληλέγγυος με τον πρωθυπουργό και δεν μου άρεσε που οι ευρωπαίοι του φέρονταν άσχημα».
– «Η κυβέρνηση μας πήγε πολύ πίσω, μας πήγε στην εποχή του 2012. Απορώ πώς δέχθηκε τέτοια συμφωνία. Η συμπεριφορά των στελεχών της κυβέρνησης δεν είναι ούτε αριστερή ούτε προοδευτική».
– «Τον συμπαθώ και τον εκτιμώ τον κ. Τσίπρα και μπορούμε να μιλάμε, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα του κάνω κριτική».

– «Τα μέτρα για τους αγρότες θα εξοντώσουν την πρωτογενή παραγωγή και τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας».
– «Ως πρόεδρος έχω όλες τις αρμοδιότητες που απορρέουν από το καταστατικό της ΝΔ, το μεταβατικός έχει να κάνει μόνο με τον χρόνο παραμονής του».

– «Δεν διεκδίκησα ποτέ το περιβραχιόνιο, μου άρεσε πάντα να είμαι η ψυχή της παράταξης, γιαυτό και υπηρέτησα την παράταξη με τον οποιονδήποτε αρχηγό».

Keywords
Τυχαία Θέματα