Τσίπρας: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία ως την τελευταία μέρα» (Video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, από το βήμα της Βουλής είπε: «Θέλω να βάλετε καλά στο μυαλό σας ότι ο λαός μας ανέθεσε με πλατιά εμπιστοσύνη να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, στην οποία εσείς την οδηγήσατε, μας έδωσε εντολή τετραετίας την οποία θα εξαντλήσουμε έως την τελευταία μέρα».

Το 2016 η ελληνική οικονομία σταθεροποιήθηκε και

επέστρεψε σε ρυθμούς ανάπτυξης τόνισε ο ίδιος, κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 2017 και άσκησε σφοδρή κριτική στην Νέα Δημοκρατία.

«Ο στόχος του πλεονάσματος 1,75% για το 2017 θα υπερκαλυφθεί. Θα αγγίξει το 2% Όχι μόνο δεν ενεργοποιείται ο κόφτης αλλά ενεργοποιείται ο δότης, υπερκαλύψαμε το στόχο στο διπλάσιο και μάλιστα για 2η χρονιά. Εμείς μοιράζουμε χρήματα που έχουμε. Δεν κόβουμε έντοκα γραμμάτια για να δώσουμε χρήματα», είπε, υποστηρίζοντας:

«Είναι υποκριτικό από τη Νέα Δημοκρατία να γίνεται λόγος για την υπόθεση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Μέσα σε τέσσερα χρόνια πήγατε το χρέος από 110% στο 180%».

«Από τους προϋπολογισμούς-παρωδία της μεταπολίτευσης περνάμε σε αξιόπιστους προϋπολογισμούς και τα όποια οφέλη θα μεταφέρονται στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε:

«Έτσι μπορέσαμε και δώσαμε 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους, ποσό 4,7 φορές μεγαλύτερο από εκείνο που πάρθηκε από τους συνταξιούχους μέσω της κατάργησης του ΕΚΑΣ, για το οποίο εσείς είχατε δεσμευτεί και εμείς δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε», για να συνεχίσει λέγοντας:

«Αποφασίσαμε να αναστείλουμε την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά της πρώτης γραμμής των προσφυγικών ροών. Τα νησιά αυτά είναι το ανατολικό σύνορο της Ευρώπης. Που κράτησε ψηλά τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «από τον προϋπολογισμό του 2017 προβλέπονται 300 εκατομμύρια ευρώ για την υγεία και την εκπαίδευση».

«Η ανεργία επί των ημερών μας μειώθηκε από το 27 στο 23% και η πτωτική τάση αναμένεται να συνεχιστεί», επεσήμανε, παράλληλα, ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε επίσης, πως από το 2015 έχουν δημιουργηθεί πάνω από 200.000 νέες θέσεις εργασίας και επισήμανε πως «καταφέραμε να διπλασιάσουμε το ποσό για την έρευνα και την καινοτομία, να συγκεντρώσουμε πόρους στο 1% ΑΕΠ».

«Για εμάς αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν σημαίνει ξεπούλημα όσο-όσο, αλλά αναβάθμιση και αξιοποίησή της, με διαρκή έσοδα για το Δημόσιο, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε, στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση, ο πρωθυπουργός είπε πως «πρόθεσή μας είναι η δεύτερη αξιολόγηση να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να ετοιμάσουμε την έξοδο στις αγορές. Δεν αποδεχόμαστε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που θέτουν την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκών κεκτημένων».

Και συμπλήρωσε: «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να αποκτήσει το θάρρος της γνώμης του. Να πει αν θέλει να μείνει η να φύγει από την Ευρώπη».

Δείτε το βίντεο με την ομιλία Τσίπρα

Το άρθρο Τσίπρας: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία ως την τελευταία μέρα» (Video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα