Τσίπρας- Μοσκοβισί: «Ορόσημο η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές» (vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Ορόσημο» για την έξοδο της χώρας από την κρίση χαρακτηρίζει την επάνοδο της Ελλάδας στις αγορές ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την συνάντησή του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την οικονομία, Πιερ Μοσκοβισί.

«Η επάνοδος της χώρας μας στις αγορές αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό ορόσημο στην πορεία προς την έξοδο από την

κρίση», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Twitter, αναφορικά με τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Πιέρ Μοσκοβισί.

Δείτε την ανάρτηση, η οποία συνοδεύεται από ένα video με τις δηλώσεις των δύο ανδρών.

Η επάνοδος της χώρας μας στις αγορές αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό ορόσημο στην πορεία προς την έξοδο από την κρίση. https://t.co/XaYVOSVNN7

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) July 25, 2017

Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι είχαν μια πολύ καλή συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα και δήλωσε ευτυχής που βρίσκεται στην Ελλάδα σήμερα, «αυτή την ιδιαίτερα μέρα, μια μέρα μετά την επέτειο της επιστροφής της Ελλάδας στη Δημοκρατία, που ήταν πολύ σημαντική γιατί σήμαινε επίσης και την επιστροφή της στην Ευρώπη. Αλλά και διότι σήμερα η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές».

Τόνισε ότι πρόκειται για μια επιτυχία που έπεται καλών οιωνών: μια καλή συμφωνία στο Eurogroup, η έξοδος της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, η συμφωνία επί της αρχής με το ΔΝΤ, η κατάσταση η ίδια βελτιώνεται, οι προβλέψεις για την ανάπτυξη είναι πολύ καλύτερες.

«Συνεπώς, η εμπιστοσύνη επανέρχεται και χρειάζεται να εργαστούμε μαζί, χέρι-χέρι με την ελληνική κυβέρνηση για να οικοδομήσουμε τη διαδικασία που θα οδηγήσει σε μια έγκαιρη επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος. Στο τέλος η Ελλάδα θα γίνει μια κανονική χώρα μέσα στην ευρωζώνη», είπε.

Το άρθρο Τσίπρας- Μοσκοβισί: «Ορόσημο η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές» (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα