Τρομερός «καυγάς» Καμμένου-Χρυοσβελώνη- Αφορμή το απαράδεκτο σχόλιο για το Άουσβιτς και την Ευρώπη

Ένα πρωτοφανές σκηνικό για τα εσωτερικά ενός κόμματος έλαβε χώρα σήμερα στη Βουλή μεταξύ του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου και της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Αφορμή στάθηκε η απαράδεκτη ανάρτηση του βουλευτή στο λογαριασμό του στο facebook μιας φωτογραφίας από την είσοδο του Άουσβιτς, στην οποία η επιγραφή με τίτλο «Arbeit

Macht Frei» έχει αντικατασταθεί από το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη».

Άμεσα εξέδωσε ανακοίνωση η κα Χρυσοβελώνη ως εκπρόσωπος Τύπου καταδικάζοντας την εν λόγω ανάρτηση και αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν απηχεί τις θέσεις μας η ανάρτηση του Δημήτρη Καμμένου». Ο κ. Καμμένος είδε την κα Χρυσοβελώνη στη Βουλή και της επιτέθηκε, λέγοντας της: «Να σου πω! Τι είναι αυτά που γράφεις; Ποια είσαι εσύ και τα γράφεις αυτά; Εκφράζεις το κόμμα; Είχες συνεννοηθεί με τον Πρόεδρο πριν βγάλεις την ανακοίνωση; Τι έχεις κάνει εσύ για το κόμμα και για τα μνημόνια; Έχεις βολέψει όλους τους δικούς σου ανθρώπους και νομίζεις ότι αυτό είναι αντίσταση στα μνημόνια; Απάντησέ μου!».

Ο βουλευτής μάλιστα της μίλησε σε έντονο ύφος λέγοντάς της: «Απάντησέ μου! Ποια νομίζεις ότι είσαι;».

Η κα Χρυσοβελώνη του απάντησε ότι αν δεν την αφήσει θα φωνάξει τον φρούραρχο και αμέσως έσπευσαν στο σημείο δύο άτομα της φρουράς της Βουλής με αποτέλεσμα ο κ. Καμμένος να αποχωρήσει, φωνάζοντας της: «Μην ξανατολμήσεις σε ανακοίνωσή σου να βάλεις μέσα το όνομά μου».

Σε διευκρινίσεις που έδωσε πριν από λίγο η κ. Χρυσοβελώνη σε δημοσιογράφους είπε ότι η ανακοίνωση εναντίον του Δημήτρη Καμμένου ήταν κατ’εντολήν του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με την κα Χρυσοβελώνη ο Δημήτρης Καμμένος την περίμενε στη Βουλή και μόλις την είδε της είπε: «Άκου να δεις κοριτσάκι μου, άλλη φορά θα είσαι πιο προσεκτική όταν θα αναφέρεσαι στο όνομά μου. Άντε από δω που σ” έχουμε και σε ταΐζουμε!». Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι όταν υπάρχουν προσωπικές διαφορές πρέπει να λύνονται στα γραφεία και όχι στους διαδρόμους της Βουλής.

Αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου

Άμεση ήταν η αντίδραση και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, που εξέδωσε ανακοίνωση για την εν λόγω ανάρτηση του κ. Καμμένου:

«Καλούμε την πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τους εκπροσώπους όλων των δημοκρατικών κομμάτων να αποδοκιμάσουν τον κακόβουλο ευτελισμό του Ολοκαυτώματος 6.000.000 Εβραίων και των άλλων θυμάτων αυτής της βαρβαρότητας, που υποβαθμίζει ταυτόχρονα τον αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας.

Δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς, διότι-εάν ως κοινωνία επιτρέψουμε την αλλοίωση της ιστορικής μνήμης του Ολοκαυτώματος- θα είναι σαν να ανοίγουμε ξανά την πύλη του Άουσβιτς για να τελεσθούν νέα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

«Σχετικά με παρεξήγηση του ΚΙΣ για αναδημοσίευσή μου: Ίσως ατυχής η σύγκριση, αλλά συμβαίνει οικονομικο ολοκαύτωμα στην πατριδα μου!», ήταν το σχόλιο-απάντηση του κ. Καμμένου στο facebook.

Πάντως, και το νέο αυτό περιστατικό με επίκεντρο τους ΑΝΕΛ αποτυπώνει ξεκάθαρα πως στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού υπάρχουν πολλές ακραίες και ανεξέλεγκτες «φωνές», που παρασύρονται πολλές φορές, αδικώντας όχι μόνο τους εαυτούς τους αλλά και τους επικεφαλής των κομμάτων τους και κυρίως τον κόσμο που τους ψηφίζει για να τους εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα