ΤΡΑΙΝΟΣΕ Τρεις τουριστικές γραμμές τραίνων

Τρεις τουριστικές γραμμές τραίνων λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία, όπως υπενθυμίζει στους εκδρομείς εν όψει της κορύφωσης των διακοπών του Αύγουστου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πρόκειται για το ιστορικό τραινάκι του Πηλίου, για την μοναδική γραμμή του Οδοντωτού στα Καλάβρυτα και για το δρομολόγιο Κατάκολο-Ολυμπία, τα οποία κερδίζουν κάθε χρόνο το θαυμασμό ξένων και Ελλήνων

επισκεπτών που επιλέγουν το τραίνο για την περιήγησή τους στα αξιοθέατα της Ελλάδας.

Αναλυτικά:

Ο οδοντωτός σιδηρόδρομος:

Με μία μοναδική διαδρομή περίπου μίας ώρας -που αρχίζει από το Διακοπτό- ο οδοντωτός διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, περνά από το χωριό Ζαχλωρού και καταλήγει στα Καλάβρυτα.

Η -22 χιλιομέτρων- διαδρομή πραγματοποιείται με ταχύτητα που κυμαίνεται από 30 έως 40 χλμ/ώρα στην απλή γραμμή και από 6 έως 15 χλμ/ώρα στο οδοντωτό κομμάτι.

Το δρομολόγιο διαρκεί περίπου μία ώρα, με σταθμό αναχώρησης το Διακοπτό και με σταθμό άφιξης τα Καλάβρυτα.

Στην διαδρομή πραγματοποιείται ενδιάμεση στάση στο Μέγα Σπήλαιο.

Δρομολόγια:

Καλάβρυτα-Διακοπτό: 09:57 / 12:27 / 14:30 / 15:50 / 17:08

Διακοπτό-Καλάβρυτα: 08:45 / 11:15 / 12:33 / 14:32 / 15:52

Το εισιτήριο κοστίζει 19 € και 9,50 € το παιδικό, για μετάβαση με επιστροφή και για απλή μετάβαση 9,50 € και 4,80 € αντιστοίχως.

Τραινάκι του Πηλίου:

Το τραινάκι του Πηλίου σφυρίζει, δίνοντας το σύνθημα μίας αξέχαστης διαδρομής. Η ανάβαση στις όμορφες πλαγιές του Πηλίου μέχρι τις Μηλιές, ξεκινά!

Μία από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο [60 εκατοστών] φιλοξενεί τα 4 βαγόνια του «μουτζούρη», όπως λεγόταν κάποτε το τραινάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατμοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασμά του.

Από τα Άνω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές, η διαδρομή είναι ορεινή, διασχίζοντας τις κατάφυτες πλαγιές, με την πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια.

Η μοναδική στάση του τραίνου γίνεται για μόλις 15 λεπτά, στην Άνω Γατζέα, για να συνεχίσει “ξεφυσώντας” και λικνίζοντας τα βαγόνια του, για μία -συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων και χρόνου 90 λεπτών- διαδρομή.

Δρομολόγια – Τιμές:

Το τραίνο αναχωρεί στις 10:00 από τα Άνω Λεχώνια και στις 15:00 από τις Μηλιές, με ενδιάμεση στάση 15 λεπτών στην Άνω Γατζέα και στις δύο κατευθύνσεις.

Το εισιτήριο κοστίζει 18 € και 10 € το παιδικό, για μετάβαση με επιστροφή και για απλή μετάβαση 10 € και 6 € αντιστοίχως.

Το τραινάκι διατίθεται για ενοικίαση, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Πληροφορίες για έκδοση εισιτηρίων, δρομολόγια και ενοικίαση του τραίνου του Πηλίου στο ‘γραφείο ταξιδίων Βόλου’ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. [Τηλ./Fax: 2421039723].

Κατάκολο-Ολυμπία:

Από το Κατάκολο στην Αρχαία Ολυμπία, η διαδρομή με το τραίνο διαρκεί 45 λεπτά και η τιμή του εισιτηρίου είναι αξίας μόλις 10 € μετ’ επιστροφής, για ενιαίο εισιτήριο εκδρομής.

Πρόκειται για μία πραγματική εκδρομή, ένα δρομολόγιο που απαντάει στην αυξημένη τουριστική ζήτη

Keywords
Τυχαία Θέματα