Τραγωδία στα Τέμπη: Μαθητής που επέζησε έγινε Αρχιμανδρίτης (photos)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Είναι από τα δυστυχήματα που είχαν κάνει ολόκληρη την Ελλάδα να κλάψει και έχουν αφήσει πολύ νέο αίμα στην άσφαλτο.

Το δυστύχημα των Τεμπών το 2003, που έκοψε το νήμα της ζωής 21 μαθητών, δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Ο Μακάριος Λιακόπουλος είναι ένας από τους λίγους μαθητές που επέζησαν του φρικτού τροχαίου, ο οποίος λίγες ημέρες πριν το Πάσχα έγινε Αρχιμανδρίτης. Είχε αποφασίσει μετά

το δυστύχημα, να αφιερώσει τη ζωή του στον Θεό…

Στην διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή των Βαΐων στον ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βεροίας, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Μακαρίου Λιακόπουλου τον οποίο στο τέλος προχείρισε σε Αρχιμανδρίτη.

Το δυστύχημα που είχε συγκλονίσει τη χώρα

Το σχολικό λεωφορείο επέστρεφε στο Μακροχώρι Ημαθίας από εκδρομή στην Αθήνα, στις 13 Απρίλη του 2003, ημέρα Κυριακή.

Από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στην κοιλάδα των Τεμπών ο οδηγός ενός φορτηγού που μετέφερε νοβοπάν από τον Προβατώνα Έβρου στην Αθήνα, έχασε τον έλεγχο και συγκρούεται πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο στο 388ο χιλιόμετρο στην εθνική οδό Λάρισας- Θεσσαλονίκης. Εικοσιένα παιδιά βρίσκουν κυριολεκτικά φρικτό θάνατο και εννέα τραυματίζονται πολύ σοβαρά.

Τα αίτια της τραγωδίας δεν ξεκαθαρίστηκαν ποτέ και η δίκη για την υπόθεση έγινε το 2008, πέντε χρόνια μετά. Ο οδηγός της νταλίκας, της οποίας τα ελαστικά ήταν σε κακή κατάσταση καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών.

Οι ιδιοκτήτες της νταλίκας αλλά και του εργοστασίου νοβοπάν, καταδικάστηκαν από 4 μέχρι 14 χρόνια. Η εταιρεία κατέβαλε επίσης το ποσό των 8.500.000 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο οδηγός του λεωφορείου, το οποίο είχε κριθεί ακατάλληλο λόγω παλαιότητας, αθωώθηκε.

Το άρθρο Τραγωδία στα Τέμπη: Μαθητής που επέζησε έγινε Αρχιμανδρίτης (photos) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα