Τούρκος «κατσαπλιάς» δεν σεβάστηκε τη μνήμη των νεκρών αξιωματικών μας!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τουρκικό αμόκ σε Αιγαίο και Κύπρο. Ο Τούρκος αρχηγός της τακτικής αεροπορίας, λίγη ώρα μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου με τους τέσσερις νεκρούς, έδωσε εντολή για παραβιάσεις στην Κίναρο.

Ύβρις κατά επτά νεκρών αξιωματικών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από τον Τούρκο αρχηγό τακτικής αεροπορίας (επιχειρησιακής αεροπορίας και αεράμυνας) Χασάν Κουγιουκακούζ, ο οποίος, την ημέρα της

τραγωδίας που έπληξε την ελληνική Αεροπορία Στρατού με τη πτώση του ελικοπτέρου Χιούι, συμπεριφέρθηκε σαν διοικητής φανατικών ισλαμιστών.

Περιφρονώντας τους στοιχειώδεις κανόνες που οφείλει κάθε αξιωματικός πολιτισμένου κράτους να σέβεται, ο Τούρκος πτέραρχος συμπεριφέρθηκε σαν ένας αδίστακτος «κατσαπλιάς»!

Λίγη ώρα μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου «Χιούι», με τους τέσσερις νεκρούς και τη σοβαρά τραυματισμένη αρχιλοχία, ο Τούρκος πτέραρχος έδωσε εντολή για μία από τις χειρότερες αλητείες που έχει διαπράξει η πολεμική αεροπορία της γειτονικής χώρας: Μαχητικά αεροσκάφη F-16 και F-4 απογειώθηκαν με εντολή του και εισήλθαν παράνομα στο Αιγαίο.

Ο ένας τουρκικός σχηματισμός αποτελείτο από έξι F-16 και ο δεύτερος από δύο F-4 Phantom. Μαζί τους μπήκαν στο Αιγαίο και τρία αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.

Οι εντολές που είχαν τα μαχητικά αεροσκάφη δεν ήταν απλά να κάνουν παραβιάσεις. Ο στόχος ήταν η πρόκληση να έχει μήνυμα. Τα F-16 και τα F-4 πέταξαν προς ένα νησί που έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία για τις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά για το Πολεμικό Ναυτικό. Την Κίναρο!

Εκεί, στις 11 Φεβρουαρίου του 2016, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού συνετρίβη κατά τη διάρκεια νυχτερινής άσκησης. Νεκροί τρεις αξιωματικοί μας, ο Αναστάσιος Τουλίτσης, ο Κωνσταντίνος Πανανάς και ο Ελευθέριος Ευαγγέλου.

Αυτό το νησί επέλεξε ο Τούρκος αρχηγός της τακτικής αεροπορίας για να στείλει τα μαχητικά του αεροσκάφη. Δεν ήταν τυχαία επιλογή.

Την ώρα που όλος ο μηχανισμός των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν επικεντρωμένος στην τραγωδία του ελικοπτέρου Χιούι, η τουρκική αεροπορία προκαλούσε με ιταμό τρόπο. Την ημέρα του δυστυχήματος στην Ελασσόνα η τουρκική αεροπορία έκανε 63 παραβιάσεις στο Αιγαίο! Αριθμός τεράστιος…

Πηγή: Εφημερίδα RealNews

Το άρθρο Τούρκος «κατσαπλιάς» δεν σεβάστηκε τη μνήμη των νεκρών αξιωματικών μας! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα