Τοπαλίδης: «Έχουμε πολλές ελπίδες να πάμε Ρωσία»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Κάτι σαν τη μεγάλη πρόβα ενόψει του Μουντιάλ του 2018 είναι το κύπελλο συνομοσπονδιών που διεξάγεται αυτό το διάστημα στα γήπεδα της Ρωσίας και ο Γιάννης Τοπαλίδης μίλησε γι΄αυτό.

Ο βοηθός του Οτο Ρεχάγκελ στην κατάκτηση του EURO 2004 αναφέρθηκε στη διοργάνωση, και στην προσπάθεια της εθνικής ομάδας να προκριθεί στα τελικά του επόμενου παγκοσμίου κυπέλλου.

«Έχουμε πάρα πολλές ελπίδες να πάμε στην Ρωσία».

«Έχουμε φέρει πολύ καλά αποτελέσματα στο Βέλγιο και

στην Βοσνία και μάλιστα, θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει έναν από αυτούς τους αγώνες. Πιστεύω ότι το καθοριστικό ματς, θα είναι το εντός έδρα με το Βέλγιο».

«Ο Παπασταθόπουλος είναι παίκτης υψηλού επιπέδου, όπως και ο Μανωλάς. Απαρτίζουν ένα εξαιρετικό αμυντικό δίδυμο, κάτι που αποδεικνύεται και από τα λίγα τέρματα που έχει δεχθεί η εθνική ομάδα», είπε ο πτυχιούχος προπονητής για την άμυνα.

Δίνει μάλιστα και την εκτίμηση του για το κύπελλο συνομοσπονδιών: «Πιστεύω ότι όταν θα παίξουν οι πιο δυνατές ομάδες, θα δούμε καλό ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι φαβορί είναι η Χιλή και η Πορτογαλία. Η Γερμανία πήγε με πολλούς νέους παίκτες. θα δούμε και σε τι κατάσταση είναι το Καμερούν, γιατί πάντα οι αφρικανικές ομάδες διαθέτουν καλό υλικό».

Όσον αφορά στην «νασιοναλμανσαφτ» και δεδομένης της εξειδίκευσης του στο γερμανικό ποδόσφαιρο, ο Τοπαλίδης, επεσήμανε: «Η Γερμανία έχει μία πρώτης κλάσης πρώτη ομάδα, αλλά διαθέτει μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική δεύτερη ομάδα. Υπάρχει μεγάλο βάθος και πάρα πολύ υλικό. Είναι ιδιαίτερα τυχερός ο προπονητής της εθνικής Γερμανίας».

Για την Αυστραλία και τον Άγγελο Ποστέκογλου, είπε: «Η Αυστραλία από το Μουντιάλ του 1974, δείχνει εξέλιξη και βελτίωση. Έχει μία σταθερά ανοδική πορεία και συγκαταλέγεται στις μεγάλες ομάδες. Όχι σε αυτές του πρώτου επιπέδου, αλλά στις μεγάλες. Είναι πάντα υπολογίσιμη, διαθέτει πολλά στοιχεία από το αγγλικό ποδόσφαιρο και προσπαθεί να εξελιχθεί. Ο Ποστέκογλου προπονεί μία μεγάλη ομάδα και έχει δείξει ουσιαστικό έργο».

Ο τεχνικός κλήθηκε να σχολιάσει και τις εξελίξεις με τον Ρονάλντο και το σκάνδαλο της φοροδιαφυγής: «Αναμφίβολα τον επηρεάζει και θα τον επηρεάσει. Όμως θεωρώ ότι μέσα στο γήπεδο θα δείξει και πάλι την ποιότητα του. Παρακολούθησα διά ζώσης, τον προημιτελικό αγώνα για το Champions League με την Μπάγερν Μονάχου. Ο Ρονάλντο δεν έκανε απολύτως τίποτε και ξαφνικά σημείωσε τρία τέρματα. Έχει τα προσόντα να τιμωρήσει ανά πάσα στιγμή οποιαδήποτε ομάδα».

Το άρθρο Τοπαλίδης: «Έχουμε πολλές ελπίδες να πάμε Ρωσία» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα