Τολμάει δημοψήφισμα για τον Καλλικράτη ο δήμαρχος Λέσβου;

Την υπόσχεση που είχε δώσει προεκλογικά και ουδέποτε πήρε πίσω, φαίνεται ότι θα υλοποιήσει ο δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος ο οποίος με αυτόν τον τρόπο θα θελήσει να αναδείξει τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε αυτός ο νόμος-έκτρωμα του πρώην υπουργού εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση στις νησιωτικές κυρίως περιοχές με μεγάλη έκταση (Λέσβος, Ρόδος, Κέρκυρα…) αλλά και στην παράταξή του που φυλλοροεί από την αρχή σχεδόν της θητείας

του ως δήμαρχος του νησιού.

Εξάλλου όπως γράφει και το lesvosPost.gr πριν την ανακοίνωση για δημοψήφισμα την Τρίτη 25 Ιουνίου με συνέντευξη τύπου, ο κύριος Βουνάτσος αναμένεται να εκφράσει τη γνωστή του επιχειρηματολογία περί …Κακοκράτη ενώ το δημοψήφισμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο. Με αυτόν τον τρόπο θα προσπαθήσει να μετατοπίσει έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λέσβου στον …Κακοκράτη ενώ θα του δοθεί η δυνατότητα να συσπειρώσει τους εναπομείναντες δημοτικούς συμβούλους, ενώ θα επιχειρήσει να γίνει ο …ηγέτης του αγώνα εναντίον του αθηνοκεντρικού κράτους που δεν αλλάζει τον Καλλικράτη!

Ο χρόνος υλοποίησης του δημοψηφίσματος δεν είναι καθόλου τυχαίος. Θα πραγματοποιηθεί στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου όπου αναμένεται να ξεκινήσουν οι διεργασίες και ζυμώσεις για νέα δημοτικά σχήματα που θα κατέβουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Παράλληλα ο Δημήτρης Βουνάτσος θα μπορέσει να δώσει μια άλλη δυναμική στην προεκλογική περίοδο, ενώ έχοντας τελειώσει και η αναμόρφωση του Γηπέδου Μυτιλήνης με την ΑΕΛ Καλλονής να παίζει στην Μυτιλήνη με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, θα μπορεί να θριαμβολογεί για την αποτελεσματικότητα της υλοποίησης του μεγάλου αυτού έργου.

Όλα αυτά βέβαια θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο που έχει οριστεί στις 26 Ιουνίου, μία μέρα δηλαδή μετά την συνέντευξη τύπου. Δεν είναι βέβαιο ότι θα συζητηθεί σ΄ αυτό ή θα μπει στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου που σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ θα συνέλθει στις 10 Ιουλίου.

Τον περασμένο Μάρτιο είχε προαναγγείλει ότι θα πραγματοποιήσει δημοψήφισμα μέσα στον Ιούνιο, ο πρώην Δήμαρχος Καλλονής Άρης Ελευθερίου και το «Κίνημα Πολιτών για την Ανάπτυξη της Λέσβου».

Σε συνέντευξη του σε εκπομπή του Στράτου Σαλαβού «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ» ο πετυχημένος πρώην Δήμαρχος, αποκάλυψε πως το περίφημο δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο από το Κίνημα Πολιτών. Όπως είχε αναφέρει, δεν είχε ακόμα διαμορφωθεί το τελικό ερώτημα όμως είχε αποφασιστεί να διεξαχθεί με συνεργασία από τους κατά τόπους Προέδρους των χωριών. Στην ίδια συνέντευξη ο Άρης Ελευθερίου ασκούσε σκληρή κριτική στον Δημήτρη Βουνάτσο λέγοντας ότι δεν φταίει μόνο ο Καλλικράτης αλλά και το πρόσωπο που διοικεί τον Δήμο. Περιέγραφε τους στόχους που έχει το «Κίνημα Πολιτών για την Ανάπτυξη της Λέσβου και αρνούνταν ότι αυτό θα είναι το όχημα της επανόδου του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μένει να δούμε τι απ’ όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα στο όμορφο αλλά αδικημένο νησί της Λέσβου.

Keywords
Τυχαία Θέματα