Το «θηρίο» της Ford λέγεται Mustang GT4 και είναι έτοιμο για αγώνες (Photos)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η Mustang GT4 παρουσιάστηκε στην έκθεση SEMA 2016 στο Las Vegas και είναι σχεδιασμένη και εξελιγμένη για τα παγκόσμια πρωταθλήματα αντοχής.

Το «θηρίο» αυτό, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Ford Performance και της Multimatic Motorsports.

Στόχος η συμμετοχή

σε παγκόσμια πρωταθλήματα όπως το IMSA Continental Tire SportsCar Challenge, το Pirelli World Challenge GTS/GT4, και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα GT4.

Η Mustang GT4 φορά τον ατμοσφαιρικό, αγωνιστικό κινητήρα V8 των 5.2 λίτρων, προσαρμοσμένο για αγώνες GT4. Ο αγωνιστικός κινητήρας εξελίχθηκε, δοκιμάστηκε και κατασκευάστηκε από τη Ford Performance σε συνεργασία με τη Roush Yates Engines.

Έχει ένα πανάλαφρο, συμπαγές κιβώτιο Holinger, έξι σχέσεων με μοχλούς αλλαγών στο τιμόνι, προσφέρει αγωνιστική αξιοπιστία με πνευματικό σύστημα για ταχύτατες αλλαγές σχέσεων. Ο κινητήρας της GT4 φέρει επίσης σύστημα λαδιού ξηρού κάρτερ, αγωνιστικό διπλό συμπλέκτη και βολάν της ZF.

Τα χαρακτηριστικά πλαισίου της Mustang GT4 συνοψίζονται στα εξής:

Αποσβεστήρες Dynamic Suspension Spool Valve (DSSV™) της Multimatic

Πίσω βραχίονες βάσης με κυλινδρικά ελατήρια και αντιστρεπτικές δοκοί εμπρός και πίσω της Multimatic

Σφυρήλατες ζάντες 18” x 11” της Forgeline

Δίσκοι και δαγκάνες έξι εμβόλων της Brembo

Οι αεροδυναμικές βελτιώσεις της Mustang GT4 περιλαμβάνουν πίσω αεροτομή σχεδιασμένη με βάση την εμπειρία από το αγωνιστικό πρόγραμμα Ford GT, εμπρός splitter, αεριζόμενο καπό, σπόιλερ στα άκρα του εμπρός προφυλακτήρα και πίσω διαχύτη.

Στο εσωτερικό, η Mustang GT4 φέρει roll cage προδιαγραφών FIA και αγωνιστικού τύπου σύστημα καταγραφής δεδομένων της MoTeC.

Δείτε την

Το άρθρο Το «θηρίο» της Ford λέγεται Mustang GT4 και είναι έτοιμο για αγώνες (Photos) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα