Το «ταμείο» του Μαξίμου για τη σύγκρουση με τον Μητσοτάκη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Για την… επόμενη κόντρα για το θέμα της διαπλοκής με τη Νέα Δημοκρατία στη Βουλή προετοιμάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τη χθεσινή αντιπαράθεση του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αποτιμούν θετικά τη σύγκρουση υποστηρίζοντας

ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ εκτέθηκε.

Τα σχόλια του πρωθυπουργικού επιτελείου για τον Μητσοτάκη

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν ότι από την πρωτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη διαφάνηκε ότι η Ν.Δ δεν επιθυμούσε να συγκρουστεί για τα ζητήματα της διαπλοκής που κυριαρχούν στην πολιτική επικαιρότητα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το «ηθικό πλεονέκτημα σε θέματα διαφάνειας δεν έχει χαθεί» και επεξεργάζονται ήδη τα επιχειρήματα που θα αναπτυχθούν στο Κοινοβούλιο όταν συζητηθεί το θέμα της διαπλοκής.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα συγκεκριμένα ζητήματα ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου χαρακτηρίζουν «χαλαρή» την αντίδραση Μητσοτάκη κατά τη δευτερολογία του.

Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον εκτιμούν ότι ο επικεφαλής της «γαλάζιας» παράταξης υπερασπίστηκε κάθε «κοινωνική ανισότητα» που υπάρχει στο θέμα της παιδείας. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενδιαφέρεται μόνο για την ιδιωτική παιδεία διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να βελτιώσει τη δημόσια «με τον τρόπο πληρωμής των μεταπτυχιακών, των διδακτορικών, το μπλοκάρισμα απολύσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, τη λειτουργία των πρότυπων σχολείων…»

Οι σχέσεις με Καμμένο

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι θα επανέλθει η ηρεμία στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή αλλά και την τροπή που πήρε η υπόθεση Καλογρίτσα. Στο Μέγαρο Μαξίμου χαρακτηρίζουν φυσιολογική την επίσκεψη του στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, καθώς «ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό».

Παραλλήλως, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μετά το «άνοιγμα που έκανε χθες ο Αλέξης Τσίπρας» προς τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με την εκκλησία.

Το άρθρο Το «ταμείο» του Μαξίμου για τη σύγκρουση με τον Μητσοτάκη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα