Το smartphone που κάνει ανάλυση ούρων

Μία εφαρμογή σε κινητό τηλέφωνο τύπου smartphone, μπορεί να χρησιμοποιεί την κάμερα της συσκευής για να αναλύσει τα ανθρώπινα ούρα και να ελέγξει μια σειρά από παθολογικές καταστάσεις. Η εφαρμογή παρουσιάστηκε ήδη στο συνέδριο του TED (Technology, Education and Design) στο Λος Άντζελες.

Ο έλεγχος των ούρων μπορεί να γίνει υπό την παρουσία 10 στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών και γλυκόζης. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εντοπιστεί μια σειρά παθολογικών

συνθηκών, όπως ο διαβήτης, η μόλυνση του ουροποιητικού συστήματος, διάφορες μορφές καρκίνου, προβλήματα του ήπατος, καθώς και να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της γενικής υγείας.

Συνολικά, το Uchek –όπως έχει ονομαστεί η εφαρμογή– ελέγχει για 25 διαφορετικά θέματα υγείας και θα μπορούσε να βοηθήσει στη διάγνωση και τη θεραπεία πολλών σχετικών ασθενειών.

Ο Myshkin Ingawale, από τους δημιουργούς της εφαρμογής, δήλωσε: «Ήθελα να δώσω στους χρήστες, τον έλεγχο της δικής τους υγείας». Η γενική διαπίστωση είναι πως όλο και περισσότερες εφαρμογές με τη χρήση της κινητής τηλεφωνίας υλοποιούνται στον χώρο της υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα