Το μικρό Παρίσι: Εορταστικό δεκαήμερο του δήμου Αθηναίων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αύριο στις 12 το μεσημέρι, το «Μικρό Παρίσι των Αθηνών» από την πλατεία Βάθη και τον πεζόδρομο της Μαιζώνος, θα σημάνει την έναρξη των δεκαήμερων εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων.

Μουσική, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, street art, θέατρο, διαλέξεις κ.ά. φιλοξενεί το 4ο μικρό Παρίσι των Αθηνών.

Ο λόγο για ένα το φεστιβάλ το οποίο συνδιοργανώνουν για φέτος το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο, ο Οργανισμός πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Περιφέρεια Αττικής, με την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας.

«Ομάδα και Τέχνες»

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 16 Οκτωβρίου 2016, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, κάτω από την πλατεία Ομονοίας, γύρω από την πλατεία Βάθης και την πλατεία Καραϊσκάκη, έως τον σταθμό Λαρίσης.

Για 10 ημέρες θα παρελάσουν πάνω από 500 καλλιτέχνες, δημιουργοί και άνθρωποι του πνεύματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε περισσότερα από 40 επιλεγμένα σημεία (δρόμοι, πλατείες, θέατρα, ωδεία, σχολεία, γκαλερί, μουσικά μπιστρό, ξενοδοχεία, πάρκα, νεοκλασσικά-ιστορικά κτήρια και άλλοι εναλλακτικοί χώροι).

Πενήντα συναυλίες σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, 11 θεατρικές παραστάσεις, 4 γκαλερί με ομαδικές εκθέσεις εικαστικών δημιουργών, 2 εκθέσεις φωτογραφίας, παραστάσεις τσίρκο, χοροθέατρο και θέατρο δρόμου, ανοιχτά πάρτυ, πολιτιστικές παρεμβάσεις και αξιοποιήσεις ελεύθερων χώρων, 7 διαλέξεις ή στρογγυλά τραπέζια, πολλές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στα «ανοιχτά» σχολεία, θα ακολουθήσουν την διαδραστική έναρξη του φεστιβάλ την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα της γιορτινής έναρξης

Μουσικές Παρελάσεις

Oδός Μαιζώνος

12:00 “Batala”, “Teatro – Theama”, μαθητές του 51ου και του 54ου Δημοτικού Σχολείου.

Οι μαθητές του 51ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας υπό την καθοδήγηση της ομάδας βραζιλιάνικων κρουστών “Batala”, οι μαθητές του 54ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας υπό την καθοδήγηση του περκασιονίστα Αλέκου Χρηστίδη κι η ομάδα θεάτρου δρόμου Teatro – Theama σε μια ξέφρενη μουσικο-χορευτική πορεία από τα σχολεία προς την πλατεία Βάθη μέσω της οδού Μαιζώνος

(προηγήθηκαν εκπαιδευτικά εργαστήρια κρουστών στους μαθητές των σχολείων).

12.10 Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων

Πορεία επί της οδού Μαιζώνος με κατεύθυνση προς την πλατεία Βάθη.

Πλατεία Βάθη

12:20 Ηχούν τα κρουστά

Οι περκασσιονίστες: Βασίλης Βασιλάτος με τους bb5 percussion system και ο Σόλης Μπαρκής με την ομάδα του υποδέχονται τις παρελάσεις με τον δικό τους τρόπο συμπληρώνοντας το μουσικό ψηφιδωτό της έναρξης.

12.40 Musica Promenada

Η ομάδα που φτιάχτηκε από καταξιωμένους μουσικούς, τραγουδιστές και σολίστ του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου (Ερωφίλη, Α.Καπαρού, Κώστας Κωνσταντάτος, Κυριάκος Γκουβέντας, Μάριος Στρόφαλης, Μαριαλένα Σπίνουλα, Dilemma κ.α.) επιστρέφει πιστή στο ραντεβού της.

13.00 Το πάρτυ συνεχίζεται με συναυλίες και χορό

Το ίδιο βράδυ, γιορτάζουμε την έναρξη με πολλή μουσική στο Αγγέλων Βήμα, το Café Concerto, τον Ακροβάτη και το BeeRaki! Αναλυτικά:

Frog String Quartet – Improvising strings and funky bows

Αγγέλων Βήμα, φουαγιέ, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια 21:30 Είσοδος: 10 ευρώ με κρασί

Ένα κουαρτέτο εγχόρδων με ρεπερτόριο που συνδυάζει την μουσική παράδοση της jazz και των Βαλκανίων με άφθονη αυτοσχεδιαστική διάθεση.

Θέμης Νικολούδης: βιολί, Γιάννης Ζαρίας: βιολί, Μιχάλης Καταχανάς: βιόλα,

Κώστας Αρσένης: κοντραμπάσο

Voyage Jazz Trio – Ιμπρεσιονισμός & Τζαζ

Café Concerto, Μαιζώνος & Μάγερ 18, Μεταξουργείο 21:30

Είσοδος: 6 ευρώ

Mε ρεπερτόριο κυρίως, jazz standards και διασκευές από Satie, Ravel, Legrand, Piazzolla, Χατζιδάκι κ.α.

Αλέκος Ορφανός: πιάνο, Αντώνης Αρβανίτης: κοντραμπάσο, Αλέκος Χρηστίδης: ντραμς

Chrysoula Kechagioglou & Púrpura

Ακροβάτης, Ψαρρών 26 & Μαιζώνος, Μεταξουργείο 22:00

Είσοδος: 6 ευρώ

Μια ελαφρώς παράδοξη μίξη οργάνων (κανονάκι και λαούτο, φλάουτο και τσέλο) σε ένα ρεπερτόριο “ψηφιδωτό”, που συνδέει τις παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου με τη λόγια μουσική της Δύσης.

Το άρθρο Το μικρό Παρίσι: Εορταστικό δεκαήμερο του δήμου Αθηναίων εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα