Το ιστορικό φόρεμα της Μέριλιν πουλήθηκε για 4,8 εκατ. δολάρια (vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το θρυλικό φόρεμα που αγκάλιαζε το κορμί της Μέριλιν Μονρόε στα 45α γενέθλια του Αμερικάνου Προέδρου, στον έρανο των Δημοκρατικών, στις 19 Μαΐου του 1962, πουλήθηκε με το ποσό ρεκόρ των 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η τουαλέτα δια χειρός Jean Luis με τα 2.500 κρύσταλλα ραμμένα ένα- ένα στο ύφασμα, ράφτηκε πάνω στο κορμί της πριν βγει να τραγουδήσει στο στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης στον

Τζον Κένεντι.

Οι εκπρόσωποι του μουσείου Ripley’s Believe It Or Not, έδωσαν το τεράστιο ποσό, ξεπερνώντας τα 4,6 εκατομ. που δόθηκαν για το λευκό κοστούμι της κορυφαίας ταινίας «Εφτά χρόνια φαγούρα». Το φόρεμα πλέον θα εκτίθεται στους χώρους του μουσείου στο Χόλιγουντ και στη συνέχεια θα «ταξιδέψει» σε υποκαταστήματά του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην τριήμερη δημοπρασία πουλήθηκαν και άλλα ρούχα της αξέχαστης Μέριλιν, όπως το φόρεμα με τις χάντρες στο «Μερικοί το προτιμούν καυτό». Ο αντιπρόεδρος του Μουσείου, Έντουαρντ Μάιερ, μίλησε με ευλάβεια για την συγκεκριμένη τουαλέτα: «Πιστεύουμε ότι αυτό αποτελεί το πιο εμβληματικό κομμάτι της σύγχρονης κουλτούρας που υπάρχει. Τον 20ο αιώνα δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο άλλο κομμάτι που να λέει την ιστορία της δεκαετίας του ’60 τόσο καλά όσο αυτό το φόρεμα».

Δείτε το video με την ημέρα που έγραψε ιστορία:

Το άρθρο Το ιστορικό φόρεμα της Μέριλιν πουλήθηκε για 4,8 εκατ. δολάρια (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα