Θρήνος στην Τουρκία: 11 μαθήτριες και 1 δάσκαλος κάηκαν ζωντανοί (vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δώδεκα κορίτσια από 10 έως 16 ετών και ένας δάσκαλος, βρήκαν φρικτό θάνατο από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κοιτώνα θηλέων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Άδανα της Τουρκίας. Η φωτιά έκαιγε το κτίριο για τρεις ολόκληρες ώρες και οι εικόνες κάνουν το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας ανατριχίλα.

Είκοσι δύο μαθητές απεγκλωβίστηκαν και έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία για νοσηλεία. Κάποιες από τις μαθήτριες τραυματίστηκαν από τα γυαλιά στην προσπάθεια τους να εγκαταλείψουν το φλεγόμενο κτίριο σπάζοντας τα παράθυρα και πηδώντας.

Άλλοι έχουν

προβλήματα στην αναπνοή τους από τους καπνούς, όμως η κατάσταση τους δεν κρίνεται σοβαρή. Ο κοιτώνας την ώρα της τραγωδίας φιλοξενούσε 34 μαθήτριες, αν και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 54 κορίτσια.

«Φαίνεται πως η έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη και τα παιδιά δεν μπορούσαν να την ανοίξουν. Βρέθηκαν πτώματα εκεί», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης προσθέτοντας: «Φυσικά και θα είχαν σωθεί παιδιά αν είχαν καταφέρει να ανοίξουν την πόρτα. Από αύριο θα ξεκινήσουμε έρευνα».

Ο κυβερνήτης των Αδάνων επιβεβαίωσε: «Χάσαμε 12 πολίτες μας στη φωτιά. 11 μικρά κορίτσια και έναν δάσκαλο. 22 πολίτες τραυματίστηκαν». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Πλέον, αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας που θα γνωστοποιήσουν τα αίτια της φρικτής τραγωδίας.

Δείτε το τραγικό video:

Το άρθρο Θρήνος στην Τουρκία: 11 μαθήτριες και 1 δάσκαλος κάηκαν ζωντανοί (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα