Θρίλερ στον ΟΑΣΑ με την ξαφνική απόφαση Σπίρτζη για τις κάρτες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών μετά η απόφαση του σωματείου εργαζομένων του πρώην ΗΣΑΠ, να αναστείλει από σήμερα την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, καταγγέλλοντας σοβαρές τεχνικές και λειτουργικές αδυναμίες.

Στο άκουσμα της «απειλής», ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε πως όσοι παρακωλύσουν την έκδοση, θα έρθουν αντιμέτωποι με παραπομπή

στο πειθαρχικό συμβούλιο και απόλυση. Ο Χρήστος Σπίρτζης μετά το αλαλούμ, αναγκάζεται να επιταχύνει την εφαρμογή του αυτόματου κομίστρου σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, που ως τώρα έχει δείξει να είναι προβληματικά και ακατόρθωτη.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών έχει ξεκινήσει δοκιμαστικά την εφαρμογή του αυτόματου κομίστρου από τον περασμένο Φεβρουάριο και υποτίθεται πως το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα λειτουργήσει παράλληλα με τα χάρτινα εισιτήρια για την προσαρμογή των πολιτών.

Ωστόσο, η παράλληλη λειτουργία διήρκησε 2 χρόνια.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ σήμερα η έκδοση των προσωποποιημένων καρτών γίνεται από 15 σημεία πώλησης. «Εάν υπολογίσουμε ότι κάθε μήνα πωλούνται περίπου 500.000 κάρτες απεριορίστων διαδρομών φανταστείτε τι θα συμβεί αν μέσα σε λίγες μέρες ο κόσμος αυτός πρέπει να εξυπηρετηθεί από τα περιορισμένα αυτά σημεία πώλησης. Οι ουρές θα ξεκινούν από το Σύνταγμα και θα καταλήγουν στο Μοναστηράκι» αναφέρει ο κ. Λευτέρης Ρενιέρης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του πρώην ΗΣΑΠ και συνδικαλιστής.

Όπως αναφέρει ο ΟΑΣΑ σε ανακοίνωση του, από σήμερα θα εκδίδει μόνο ηλεκτρονικές κάρτες, ενώ από τέλος Οκτωβρίου θα εκδίδονται και θα επικυρώνονται μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Όμως οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως ηλεκτρονικά εισιτήρια υπάρχουν μόνο για το κόμιστρο από 4,5 ευρώ και πάνω. Για εισιτήρια με τιμή 1,40 και τα εκπτωτικά, προμήθειες δεν έχουν γίνει και εκτιμάται ότι θα χρειαστούν περί του 4 μήνες για να είναι διαθέσιμα.

Το άρθρο Θρίλερ στον ΟΑΣΑ με την ξαφνική απόφαση Σπίρτζη για τις κάρτες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα