Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωσαν σπείρα που είχε διαπράξει 76 διαρρήξεις

Συνολικά 76 διαρρήξεις οικιών στις περιοχές της Καλαμαριάς, της Ανάληψης, της Πυλαίας και του Πανοράματος εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με την εξάρθρωση μιας «υπερδραστήριας» σπείρας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος ενός 38χρονου αλλοδαπού και τουλάχιστον δύο συνεργών του περιλαμβάνει τα αδικήματα της ληστείας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της υπεξαίρεσης και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Από τις αρχές

του Ιουλίου έως τον Οκτώβριο η σπείρα παραβίαζε τις θωρακισμένες πόρτες των οικιών χωρίς να αφήνει ίχνη διάρρηξης. Στη συνέχεια, αφαιρούσε χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα, κλειδιά αυτοκινήτων και τραπεζικές κάρτες ανάληψης.

Το ποσό που αποκόμισαν οι ληστές ανέρχεται τουλάχιστον σε 67.410 ευρώ και 1.000 δηνάρια ΠΓΔΜ, ενώ η χρηματική αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται στα 85.525 ευρώ.

Επιπλέον, αφαίρεσαν εννέα αυτοκίνητα, εκ των οποίων βρέθηκαν πέντε στην Ελλάδα και δύο σε πόλη γειτονικής χώρας.

Οι δράστες για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα οχήματα, ένα εκ των οποίων δεν επεστράφη στην εταιρεία ενοικίασης.

Ο 38χρονος είχε συλληφθεί στις 24 Οκτωβρίου στην περιοχή της Γλυφάδας.

Η δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών.

Keywords
Τυχαία Θέματα