Τεράστια προβλήματα από την κακοκαιρία που συνεχίζεται με έντονα φαινόμενα

Πολλά και μεγάλα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι σε όλη σχεδόν τη χώρα από την έντονη κακοκαιρία και κυρίως από τις ισχυρές βροχοπτώσεις οι οποίες έχουν ως συνέπεια να προκληθούν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Σε πολλά σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων εξαιτίας της υπερχείλισης ποταμών και χειμάρρων, ενώ υπάρχουν και ζημιές σε γεφύρια. Επίσης διακόπηκε η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών, λόγω υπερχείλισης όμβριων υδάτων σε σημείο της διαδρομής Αθήνα-Λιανοκλάδι και οι επιβάτες μεταφέρονται με λεωφορία από το Λιανοκλάδι στην Τιθορέα και αντίστροφα.

Παράλληλα,

λόγω υπερχείλισης υδάτων του ποταμού Σπερχειού, διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λαμίας – Γοργοποτάμου (θέση Φραντζομύλου) και στην επαρχιακή οδό σιδηροδρομικού σταθμού Λιανοκλαδίου – Κωσταλεξίου. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά από την Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας – Αθηνών μέσω Επαρχιακής οδού Μοσχοχωρίου – Γοργοποτάμου. Επίσης, λόγω πτώσης γέφυρας στο χωριό Περιβόλι, από τις 10:30 διεκόπη η συγκοινωνία από Περιβόλι Σπερχιάδας προς τα χωριά Κολοκυθιά- Μάρμαρα- Αργύρια- Ανατολή.

Στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης των υδάτων, διακόπηκε η κυκλοφορία στις υδάτινες διαβάσεις Ποντικόρεμα, Λίσσος, Εβρίνος, Ιάσιο, Αεροκορυφή, Διώνη, Ιμέρου, Σκαλώματος, Δοκού, Κάλχα, Γρατίνη και Ηφαίστου, ενώ στην Ορεστιάδα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Πάλλης -Πενταλόφου λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων.

Η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου είναι κλειστή λόγω ισχυρών ανεμών στη περιοχή, όπως και η πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης.

Τέλος, σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου Πέλλας, Ημαθίας, Φλώρινας, Καστοριάς, Αχαΐας και Αιτωλίας, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα