Τάκης Λεμονής: «Καλή ομάδα ο ΠΑΟΚ, αλλά εμείς είμαστε πρωταθλητές»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Το μέταλλο του πρωταθλητή περιμένει ο Τάκης Λεμονής να βγάλουν οι ποδοσφαιριστές του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να προέρχονται από την ήττα με τη Μπαρτσελόνα και οι αντίπαλοί τους να είναι ξεκούραστοι, ωστόσο ο προπονητής του Ολυμπιακού πιστεύει στην ομάδα του.

Αυτό που τον «πονοκεφαλιάζει»

είναι οι απουσίες, καθώς ξεκαθάρισε πως Εμενίκε και Σεμπά δεν προλαβαίνουν να αγωνιστούν και ειδικά ο Βραζιλιάνος θα χάσει και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αναφερόμενος αρχικά στο «φορτωμένο» πρόγραμμα της ομάδας του, ο Λεμονής είπε: «Είναι αρκετά δύσκολο το θέμα αυτό, αλλά για εμάς τους προπονητές γίνεται δυσκολότερο. Ξέρουμε στον Ολυμπιακό ότι παίζοντας σε αυτές τις διοργανώσεις, θα έχουμε τέτοια προβλήματα. Θα δούμε σφαιρικά τις περιόδους που έρχονται για να κάνουμε το απαραίτητο ροτέισον. Σίγουρα τρία ματς μέσα σε έξι ημέρες είναι δύσκολο».

Για την εμπειρία του αγώνα με την Μπαρτσελόνα, σχολίασε: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο το προχθεσινό παιχνίδι, είναι όλη η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν και παράξενο που δεν είχαμε κληρωθεί ποτέ με την Μπαρτσελόνα. Είναι καταπληκτική η εμπειρία σε όλα τα επίπεδα και στο αγωνιστικό και γενικά η όλη ατμόσφαιρα. Ήταν φανταστικό για όποιον συμμετείχε».

Για τον Βαλβέρδε: «Γνωριζόμαστε από παλιά, εκτιμώ τη δουλειά που έχει κάνει στον Ολυμπιακό και γενικά την πορεία του».

Περνώντας στον ΠΑΟΚ, δήλωσε: «Στον Ολυμπιακό όλες οι νίκες είναι αναγκαίες. Κάθε ματς είναι ένα τεστ για όλους. Αυτό είναι ένα ντέρμπι, αλλά δεν είναι τελικός. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι, γνωρίζουμε την κρισιμότητα και θα είμαστε όπως πρέπει».

Για το αν είναι κρίσιμος ο αγώνας λόγω της διαφοράς στη βαθμολογία ή λόγω του ΠΑΟΚ, απάντησε: «Είναι συνδυασμός, όπως είναι η βαθμολογία. Διαχρονικά ήταν από τα ωραία παιχνίδια του πρωταθλήματος. Επειδή έχουμε ζήσει παιχνίδια με φιλάθλους, δεν μου αρέσει να έρχεται ο ΠΑΟΚ εδώ χωρίς οπαδούς και να πηγαίνουμε και εμείς στην Τούμπα χωρίς τον κόσμο μας.

Δεν μου αρέσει αυτό, έτσι είναι τα ντέρμπι ωραία. Για εμάς είναι σπουδαίο παιχνίδι, αλλά δεν είναι τελικός. Καθημερινά αναλύουμε τα ματς του ΠΑΟΚ. Είναι καλή ομάδα, δεν τίθεται αμφιβολία γι΄ αυτό, αλλά εμείς είμαστε πρωταθλητές».

Σε άλλη ερώτηση για το αν είναι αβαντάζ για τον ΠΑΟΚ το ότι δεν έχει παιχνίδια μεσοβδόμαδα, είπε: «Είναι καλύτερο, μη γελιόμαστε, να έχεις χρόνο να προετοιμάσεις την ομάδα σου, αλλά έτσι έχει μάθει να ζει ο Ολυμπιακός τόσα χρόνια».

Και για την αμυντική εικόνα του Ολυμπιακού: «Αν δούμε καθαρά τα στατιστικά, είναι ένα θέμα που πρέπει να δώσουμε βαρύτητα. Παρουσιάζουμε βελτίωση, αλλά αυτή η εικόνα επηρεάστηκε από το ματς με τον Πανιώνιο. Το αμυντικό κομμάτι μας προβλημάτισε, αλλά αν δούμε την αμυντική λειτουργία και εκεί έχουμε βελτίωση».

Για την παρουσία του Νικολάου, ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε: «Γενικά αν δούμε και πάρουμε ως οδηγό την περσινή σεζόν, κατορθώσαμε να βάλουμε τα νέα παιδιά στην ομάδα. Κάναμε τη μεταγραφή του Ρέτσου, που είναι σπουδαίο. Είναι στόχος της ομάδας να βάζουμε νέα παιδιά στην ενδεκάδα. Ότι έβαλε ένα γκολ στο «Καμπ Νου» δεν μου λέει κάτι, γιατί τον θέλω για άλλα πράγματα και όχι για να μου βάζει γκολ.

Τον ήθελα από το καλοκαίρι να είναι στην ομάδα, αλλά θέλουμε να τον προσέξουμε. Πρέπει να είσαστε και εσείς προσεκτικοί με τα νεαρά παιδιά. Εχουν σωστές βάσεις και σαν χαρακτήρες και σαν ποδοσφαιριστές, δουλεύουν σκληρά, αλλά τα φώτα πρέπει να είναι λίγο περιορισμένα».

Στη συνέχεια, μίλησε για τον χαρακτήρα των νεαρών παικτών της ομάδας: «Όλα τα πράγματα πάντα έχουν μία εξήγηση. Δεν είναι των άκρων. Είναι συνδυασμός με την οικογένεια που μεγαλώνουν, αλλά και την ποδοσφαιρική οικογένεια. Σε αυτή την ηλικία υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθούν, αλλά με τις βάσεις που έχουν από την οικογένεια και την Ακαδημία πιστεύω θα πάνε καλά».

Ρωτήθηκε αν έκανε ο ίδιος κάποιο λάθος όταν νεαρός (18 ετών) αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό: «Πιστεύω πως δεν το είχα διαχειριστεί σωστά. Πίστευα πως είχα φτάσει κάπου, αλλά δεν είναι σωστό. Πάντα προσπαθώ να τους λέω να αποφύγουν λάθη που έχω κάνει εγώ».

Τέλος, για τον κόσμο του Ολυμπιακού και την παρουσία του στο ντέρμπι, δήλωσε: «Είναι από τα παιχνίδια τα πολύ όμορφα. Ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο και είμαι σίγουρος πως θα τον κάνουμε χαρούμενο. Οι ποδοσφαιριστές δείχνουν συγκεντρωμένοι στην προπόνηση και με πάθος. Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία τους. Ο κόσμος πρέπει να συμπαρασταθεί πάντα σε αθλητικά πλαίσια. Ειδικά σε σημεία που στο παιχνίδι η ομάδα μπορεί να μην τα πηγαίνει καλά, εκεί οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται τη βοήθειά του. Πιστεύω πως θα μπορέσουμε να του δώσουμε χαρά μετά το τέλος του αγώνα».

Το άρθρο Τάκης Λεμονής: «Καλή ομάδα ο ΠΑΟΚ, αλλά εμείς είμαστε πρωταθλητές» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα