Τα τηγανιτά φαγητά αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Ακόμη μια μελέτη πιστοποίησε τον μεγάλο κίνδυνο, που ενέχει για την υγεία μας, μια διατροφή, πλούσια σε τηγανιτά φαγητά.

Ειδικότερα, λευκοί και αφροαμερικανοί ενήλικες από 45 και άνω, οι οποίοι δεν είχαν κανένα καρδιαγγειακό πρόβλημα από τα έτη 2003 – 2007 και ακολουθούσαν διατροφή που απαρτίζεται από τρόφιμα τηγανητά, όπως αβγά, μπέικον και ζαμπόν καθώς και ποτά με ζάχαρη όπως είναι τα αναψυκτικά, αντιμετώπιζαν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφράγματος ή ακόμα και πρόωρου θανάτου από κάποιο καρδιακό νόσημα μέσα στην επόμενη 6ετία.

Οι ειδικοί είχαν εντάξει σε 5 πέντε διαφορετικές

κατηγορίες τους συμμετέχοντες με βάση τις διατροφικές τους συνήθειες, όπως το αν καταναλώνουν ζυμαρικά, μεξικάνικο φαγητό, κινέζικο, ανάμεικτα πιάτα και πίτσα, διατροφή αποτελούμενη κυρίως από λαχανικά και φρούτα, από γλυκά, από σαλάτες και αλκοόλ.

Στη μελέτη συμμετείχαν 17.000 άτομα με γνώμονα τη διατροφή τους, οι οποίοι αρχικά υποβλήθηκαν σε τηλεφωνικές ερωτήσεις και στη συνέχεια σε σωματικές εξετάσεις. Κάθε 6 μήνες για έξι συνεχή έτη οι συμμετέχοντες απαντούσαν σε ερωτήσεις για την κατάσταση της υγείας τους.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνάς τους, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Circulation» της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, μεγαλύτερο κίνδυνο κατά 56% να εμφανίσουν καρδιαγγειακή νόσο είχαν τα άτομα που καταναλώνουν τηγανητά φαγητά και ποτά με μεγάλη περιεκτικότητα ζάχαρης.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Αναζητήσεις
τηγανιτα φαγητα
Τυχαία Θέματα